Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu.
Ve škole máme klasickou počítačovou síť tzn. učitelský počítač, který má zvýšená práva a klienti (studentské pc s omezenými právy). Například: chci klukům nainstalovat pc hru, kterou by mohli hrát síťově (o PC kroužku). Jde mi o to, že hru musím nainstalovat na všech 25 PC. Nejde to nějak jednodušeji? Např, že bych jí instaloval pouze na učitelském PC a ostatní se nějakým způsobem připojovali? Hledal jsem marně na netu, ale nic nenašel, proto se ptám zde. Děkuji.
Sdílenou složku má každý klientský počítač, takže vložit zástupce exe souboru není problém, ovšem jestli nebude problém v tom, že program (hra) nebude fyzicky na každém počítači. Vyzkouším a dám vědět. Díky
Já bych to řekl jinak- různé portable programy (hry) takto půjdou, ale logicky ty co se instalují tak na cca 90% nepůjdou. Občas mají i některé instalačky problém spustit se ze sítě (ano, moc částé to není, to je fakt), natož celý program. Takže otestování konkrétního kusu bude nejlepší. A spuštění x instancí z jednoho pc bude taky problém
Jsem učitel, Klienti mají klasicky účet student a účet Admin, ke kterému mám samozřejmě přístup. Všude na studentských účtech je sdílená složka, kam posílám žákům potřebná data. Tak jsem myslel, zda třeba přes tuto složku.
Herní klient je co?
Jde o to, že kluci mě kluci prosí již druhým rokem, zda bych jim tam nějakou hru nedal, chovají se slušně, tak proč ne.
Legálnost software je samozřejmostí, správce sítě nejsem, to, že musím instalovat přes admina je mi jasné, pouze jsem hledal možnost nějakého sdílení, abych nemusel instalovat extra na každý PC. Ono udělat to na 25 kouscích je na delší dobu (spustit PC, přihlásit se na admin účty, deaktivovat ochranný software...)
Hromadná instalace je možná, ale s tím bude muset pomoci ale někdo z IT, protože jsou potřeba ještě větší práva než lokální administrátorská , tzv doménová práva. Pak lze přes doménové skupinové politiky instalovat v celé síti z jednoho místa software na libovolný počet PC. Zeptejte se ajtíka, pochybuji, že s javou, flash playerem, atd pravidelně obíhá všechny pc na škole. PS: Pokud chtějí hrát síťově jen v rámci lokální sítě, tak no problem, ale pokud budou chtít hrát přes internet na nějakém internetovém herním serveru, tak mohou mít problém, že to víc jak jednoho nepřipojí kvůli kontrole IP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.