Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VLC player HVC

Od: begi25® odpovědí: 4 změna:

Zdravim-mam dotaz.Stahuju filmy z torentu a nekdo da film v HVC.Tento format ješte neni oficialni ale skušebni.Kdyz stahne nekdo film u kterehoje HVC tak mu to nehraje a stezuje se ze mu to nehraje.Dnes jeden pan na torentu slibuje že když se aktualizuje VLC na 2.2.6 tak nebude žadny problem.Ja sem laik a tak ani nevim jakou verzi mam-nevim jak to zistit.Poradi nekdo ktery se v tom vyzna co udelat aby sem mnel HVC? a pujde to prehrat i na TV? Opakuji semtotalni amater.Diky moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

3x
VLC player H265/HEVC umí. Je k tomu ale potřeba silný počítač, dekomprese probíhá softwairově.
Televizor s DVB-T2/HEVC tuto kompresi může, ale nemusí z klíčenky přehrát. Často jen z DVB-T2 vysílání.
Co mne ale úplně odrovnalo, když jsem zjistil, že HEVC při fullHD rozlišení přehraje i můj bývalý telefon Samsung Galaxy J5 s procesorem 4x1,2GHz (Snapdragon 410). Má na to dostatečný výkon. U S8 je to taky samozřejmě bez problémů, tam už je pro tuto kompresi HW akcelerace.

kepler*
hodnocení

2x

Je docela možné, že se dá aktualizovat vlka na nový formát, ale pokud nemáš TV s DVB-T2 s kodekem H.265/HEVC, tak ti to nebude nic platné. Na starší televize pro příjem nového formátu lze dokoupit set top box.

hodnocení

1x

Dobrý den. Otevřete VLC a na horní liště klikněte na nápovědu a pak na o aplikaci. Tam uvidíte jakou máte verzi. Já mám tu kterou zmiňujete, ale jestli tam hraje HVC nevím.

15.10.17 23:14
hodnocení

Diky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]