Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti LTE NET od O2

Od: takjan* odpovědí: 7 změna:

Uvažuju o tomto připojení, ADSL je pomalé a je nás moc:)). Na diskusích ovšem nacházím 90% zatracení této služky, včetně O2. Já osobně s nimi nemám špatné zkušenosti (až na ceny), nijak moc se nevnucují, ochota pomoci, platím rychlost 4Mb ale mám 6, víc linka nedá. To LTE mne ale děsí, hlavně tvrzení zákazníků, že po zkušební době sníží rychlost a je to v háji, odejít jen tak nelze. Nejhorší, že negarantují žádnou minimální rychlost. Výmluvy že jde o agregaci, zkušební provoz atd. Vaše zkušenosti? díky moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

commonman*
hodnocení

2x

Zdar , řešil jsem toto cca před 3-4 měsíci. Odcházel sem od ADSL jelikož u nás dráty dovolovaly pouze 3,5Mb/s. O2 LTE fix nebo jak se to teď menuje jde objednat na měsíc na zkoušku. Nakonec jsem ho vracel protože ta rychlost je strašně kolísavá a díky agregaci a hlavně kvůli tomu že telefony mají na síti přednost padala rychlost pod 0,5Mb/s.

Já nakonec přešel k T-mobile , myslím že byla i o něco lepší cena smlouva je na dva roky a to zařízení co dodávají má lepší signál(montuje se však na pevno). Myslím že mají i agregaci 1/5 na 20Mb/s. Faktem je , že i u této služby kolísá rychlost a to hlavně mezi 17-19 a stává se mi že jde pod 2Mb/s nicmémě je to pouze chvilkové. Co se týče odezvy tak ta je oproti ADSL neskutečně horší a při online hraní s tím mám problémy. Na download to je zas super.

Takže spíš záleží na Vás jestli to chcete na download nebo hraní online her. Pokud je to ta druhá možnost zůstal bych u ADSL.

mot
hodnocení

2x
na bezdratove siti je minimalni garantovana rychlost nesmysl
takjan*
hodnocení

michal To by šlo.. Pokoušel jsem se zjistit u O2, kolik u nás na vesnici může běžet LTE a bylo mi řečeno, že minimum. Ale veř tomu...

takjan*
hodnocení

Tak jsem ještě projel diskusi o t-mobil a není to o nic lepší. Sice garantují min rychlost, ale pár kbps, směšné. Přijímač mají sice pevný a směrovaný na bts, takže lepší signál, ale arogantní chování.Takže tohle je beznadějná cesta. S ADSL jsem výpadek neměl snad nikdy, resetovat modem musím tak jednou za rok, to za mne dělá výpadek sítě. A je to starý zatracovaný Zyxell. Škoda, že nelze 2x ADSL do domu, ačkoliv dva páry k nám vedou. Zbývá teda fakt pouze WIFI. V tomto státě je obšancovaný vše, kartel, cenově si nikde nepomůžete (mimo domů s optikou).:((((

hodnocení

0x

Pomalé DSL se obvykle řeší Wi-Fi připojením od lokálního providera.

takjan*
hodnocení

Ten není o moc lepší. Výpadky, agregace, při bouřce průšvih...

hodnocení

0x

Problém agregace souvisí dle mého názoru s lokalitou, kde internet provozujete.

Já mám internet optimal AIR fix od února a dopoledne běží něco mezi 17-20 mb a večer mezi 17 a 23 hod klesne na 12-15 bm.S nějakým výpadkem jsem se nesetkal.Původní ADSL měl stabilních 2.1 mb

Je však třeba napsat , že bydlím v lokalitě, kde žije minimum lidí, takže se namám ským dělit o přenášená data...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma agregace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]