Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá smrt

Od: tlustoprd* odpovědí: 22 změna:
Dobrý den , vyměnil jsem základní desku , problém je že na základní desce nestihnu instalovat ovladače , protože počítač se po 1 minutě restartujte a pořád dokola , hlásí to systém service exception, prosím poraďte.
Modrá smrt
Modrá smrt #2

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechci vám do toho kecat - jen mne napadlo, jestli by nepomohla kompletní konfigurace. Tj. zdroj, ram, grafika, disk, chlaďák.

Další je postup instalace - takže bych asi doporučil opět WIN7 a přechod na W10 (na disku nebylo možné zpětně dohledat licenci?). Asi bych vyndal HDD, napojil jinam a přes ProduKey našel licenční W7.

ISO W7 se pořád ještě dá sehnat. HOME verzi bych ale zavrhl - raději bych koupil licenci PRO (na aukru se prodávají i OEM štítky za pár korun). Upgrade není pak problém.

doplněno 11.10.17 12:12:

Provedl jste čistou instalaci s tím, že se smazaly všechny předchozí verze? Tady pak slunecnice.cz/... nepomůže. Teď jsem zvědavý, jak kolegové poradí s tou aktivací...

Jinak ta konfigurace nevypadá špatně. Možná byste dokázal dohledat původní klíč (pokud ještě nebyl přepsán novou instalací) díky programu recuva.

Zkuste nejprve projet tím PRODUKEY - třeba někde něco najde...

tlustoprd*
hodnocení

Díky, takže stáhnul jsem iso Windows 10 provedl jsem čistou instalaci , samozřejmě bez aktivace , souhrn počítač běží jak rakera , amd ryzan 5 1600, zd gigabyte ab 350 gaming 3, zdroj Corsair 650 w, gk asus invidia GeForce 1050 ti 4 gb , ram Kingston hyper fury 16 gb, ale nemám aktivní okna.
tlustoprd*
hodnocení

Diky za rady , nakonec to dopadlo vyborne na Britskem Ebay koupena licence za 2.40£ do 2 minut jsem mel klice na emailu . A klice jsou z pouzitych pc barebone .

doplněno 11.10.17 15:00: Windows aktivován

Tak hlavně, že jsme se něčemu dobrali a zadařilo se *palec*

hodnocení

0x

Zavolej na podporu, máš to tam napsaný.

Vyměnil jsi jenom desku? Pak asi nemluví s CPU, popř. HDD. Napiš původní a novou desku a typ CPU.

tlustoprd*
hodnocení

Díky za odpověď , ano měnil jsem i procesor , ramky, s základní desku, původní Asus m5a97 r2.0 nová gigabyte ab 350 gaming 3 , starší cpu amd Phenom || x x 970 Black edition , nový amd ryzen 5 1600

Takové věci jako kompatibilitu BIOSu, procesoru a operačního systému jsi pořešil?

tlustoprd*
hodnocení

Jasne zd , cpu , pameti jsou am4 pameti ddr4

Máš tam verzi biosu F6? Jakou máš licenci operačního systému?

tlustoprd*
hodnocení

win 10 home premium 64 bit

doplněno 10.10.17 21:28:

V biosu neni instalovany chipset , nemuzu se pripojit k netu , atd protoze kdyz nabehne windows mam jen jednu minutu na vsechno a to je malo a opet modra smrt a restart 100% to je zakladni deskou. chybi ovladace ,

No tak jsme doma. Ty nevíš, na co se tě ptám.

1) Nemůžeš jen tak narvat procesor na desku a jedem. Procesor a deska musejí pracovat od jisté určené verze biosu.

2) Nemůžeš jen tak po sestavení zapojit původní disk se systémem a jedem. Tipoval bych tedy, že ti nejede operační systém, protože nemáš retail licenci, pouze OEM a ta jako taková může pracovat jen na desce, na kterou byla nainstalovaná. Takže kontaktuj microsoft, tam ti pomůžou.

tlustoprd*
hodnocení

diky bohuzel nemam nic v ruce win 10 jsem ziskal z win 7 upragde ale cisla z puvodniho win 7 uz na stitku neprectu , hmm co ted?

Poslední věta v mém předchozím příspěvku je nečitelná?

A možná ještě někdo přijde s jiným nápadem.

tlustoprd*
hodnocení

diky zitra to vyzkousim kontaktovat microsoft

mytrix*

Ta odpověď není zcela přesná.

a) Kontaktovat MS nemá cenu, rada nad zlato :)

b) Pokud jste jen přepojil disk do nového PC, nelze očekávat, že počítač naběhne. Je to spíše výjimka. Jedinou správnou možností je v tomto případě provést novou čistou instalaci Windows.

To, že jsou OEM nevadí, MS eviduje svázání s hardwarem jen pár měsíců, pak lze bez problémů provést instalaci jinde.

ad1: Má to cenu. Pochopitelně ale je třeba kontaktovat českou podporu Microsoftu.

ad2: HDD s W10 lze přendat bez problémů do jiného PC, systém si najde potřebné ovladače a naběhne. Bohužel zmizí aktivace a je třeba systém znovu aktivovat. Nesčetněkrát vyzkoušeno.

doplněno 11.10.17 11:25:

@tlustoprd: Ale měnil jsi základní desku, což je sice v obráceném gardu, ale totéž, jako bys na té nové desce měnil HDD;)

tlustoprd*
hodnocení

Hdd jsem neměnil.
tlustoprd*
hodnocení

Díky zítra vyzkouším .

a) Osobně vyzkoušena spolupráce s CZ podporou nejprve mailem, pak telefonicky, kdy při výměně poškozeného disku bez instalačního média OS zaslali po pár ověřeních odkaz ke stažení ISO souboru instalace.

b) Tazatel píše, že nemá instalační medium, takže čistou instalaci provede tak, že mu z MS pošlou ISO.

mytrix*

To já nepopírám, že Vám takto pomohou, ale tazateli je to k prdu. Instalační ISO si stáhne ze stránek MS, k tomu žádnou podporu nepotřebuje.

tlustoprd*
hodnocení

ISO můžu stáhnout oficiálně z ms nebo tam musím zavolat.? Já to zkoušel ,ale soubor iso z ms má cca 17 megabyte je to v pořádku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]