Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze instalovat zadny windows?

Od: maka666 odpovědí: 7 změna:
Na pocitac mi nejde nainstalovat vubec zadny windows, pri dvd win8 to hlasi chybu 0x00000e9, pote jsem uspesne instaloval win7 pres usb ale pc se po restartu neustale dokola restaruje, pri winxp, hlasi chybu vga.sys, pri instalaci dvdwin7 se instalace zasekne.
doplněno 10.10.17 20:08: Nemam nyni vubec pristup k windows

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pravděpodobně porucha disku, jenže ... to děláte novou instalaci bez formátování HDD? Nejen, že zamete jakékoliv stopy po předchozích instalacích ale hlavně zkontroluje fyzicky jeho stav. Když vypíše, že je vše OK, problém bude jinde. Tohle mi spíš připadá na špatný postup při čisté instalaci OS.

alten*
hodnocení

1x

Podle mého laického názoru a skromných zkušeností bych se klonil k odpovědi, kterou napsal wlezley . Na 99 procent je problém v disku (hdd/ssd). Fyzická chyba hardware je možná, ale nepravděpodobná ( sám jsem se s ní během 14 let nesetkal ). Nejspíš jde o chybu sw (v datech zaváděcího sektoru hdd v souboru mbr.dat , dbr.bin). Sám jsem podobný problém (nemožnost instalace oper. systému) řešil několikrát. Stačilo mi k tomu mít druhý ( funkční ) comp s OS Win a program ACRONIS a také , samozřejmě, istalační disk s OS, který chci na hardisk instalovat. Pokud se v Acronisu disk nezobrazil/nepřihlásil , nainstaloval jsem si do malého oddílu Linux , potom do jiného oddílu Win a ten se pak spouštěl prostřednictvím linuxového zavaděče ( lilo, grub ) volbou z nabídky Linux/ Win při startu. I když to bylo dost zdlouhavé a otravné, fungovalo to. Pokud je skutečně disk fyzicky v pořádku (je to vysoce pravděpodobné), typuji čas pro jeho zprovoznění (před následnou novou intalací OS) u "znalého uživatele" nebo "profíka" max. na desítky minut. (Dát přesnou, spolehlivou a bezchybnou radu, bohužel,neumím).

doplněno 11.10.17 01:13:

Popsal jsem stručně svoji zkušenost, ale když si znovu pročítám váš dotaz, myslím , že na váš dotaz ( s ohledem na to, jak jste problém popsal ) velmi dobře odpověděl wlezley.

Pokud byl na počítači systém win 8 a vyšší tak sedmy a nižší při instalaci kopou protože je v biosu jiny systém zavaděčů. Dalo mi to zabrat. Disk jsem zformátoval z cd Linuxu včetně skrytého souboru instalační zalohy Windows 8 a pak se hodinu hrabal v nastavení Biosu než se mi podařilo počítač přinutit zahájil instalaci sedmiček. Takže - jestli chceš vyloučit závadu disku, je nejlepší zkusit disk instalovat jakýkoli Linux. Ten na zavaděče kašle. Pokud instalace proběhne v pořádku, následuje formát disku a pakárna s Biosem

maka666
hodnocení

Zde dalsi chybova hlaska absolutne nevim co to znamená
milo*

Preštudovat:

solvusoft.com/...

maka666
hodnocení

-.- Jak mam asi postupovat podle tech navodu kdyz po preinstalaci windows namam ani pristup k windows os?

still10k*
hodnocení

0x

Možná je v háji hardisk. Zkuste ho nějak otestovat na chyby. Třeba v jiném PC pomocí programu HD Tune, nebo z nějaké live distribuce, která obsahuje nějaký program na testování povrchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]