Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funkce četnosti v excelu ve sloupcích/řádcích

Od: barbora* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřebovala bych prosím pomoct s použitím funkce četnosti v excelu... Je to vlastně práce do školy, máme vyplnit tabulku pomocí funkcí. Ač to zabralo šílenou dobu, nakonec jsem dokázala funkci aplikovat na řádky dole (četnost známek v předmětech). Bohužel už mi to prostě nejde ve sloupcích (četnost známek u studentů), a to upozorňuji, použila jsem stejný postup jako předtím.

Tato funkce se tedy na řádky a sloupce používá jinak? Nebo dokázal by mi někdo vysvětlit, jak mám použít četnosti na nevyplněné sloupce? :/

Funkce četnosti v excelu ve sloupcích/řádcích

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den a dobrý chyták :) Funkce ČETNOSTI totiž vždy vrátí vertikální matici čísel, takže ještě před celou funkci v maticovém zápisu vložte funkci TRANSPOZICE. Jelikož váš soubor nevidím (zobrazuje se jen černé okno), tak posílám svůj příklad. Dolní vzorec má fixaci čísel (dolar u sloupců), protože kopíruji doprava, horní vzorec má fixaci naopak u řádků, protože kopíruji dolu.

Funkce četnosti v excelu ve sloupcích/řádcích #2
barbora*
hodnocení

Ahá, děkuji moc za užitečnou odpověď :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]