Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký program proti virům?

Od: japajp® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jaky program použivate nebo byste doporučili proti virum v počitači jako jsou Malware, Spyware, Adware a další havěti?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

K odstranění těchto "hajzlíků" (nejsou to viry, ale "nepotřebné" programy, které vám do PC někdo "vnutil", obvykle při stahování něčeho, co pro vás je atraktivní) používám ADWcleaner a Malwarebytes AntiMalware. Skutečné VIRY laik těžko odstraní, to je záležitost pro odborníky. Tedy pokud nechcete PC rovnou přeinstalovat.

Ovšem nejlepší je prevence, která zahrnuje přibližně to, co již zde napsal @matesj. Antivirový program není nutně potřebný, pokud zachováváte určitá pravidla.

jokeer*
hodnocení

3x
Zdravím, obyčejném uživateli stačí Windows Defender, který máte přeinstalovaný ve Windows 7,10 a nemusíte nic řešit. Nevidím důvod tahat do PC Avast, AVG a jiné programy, které akorát více zpomalují PC a přináší s sebou spousty zbytečných funkcí. Dalším řešením je prevence, dávat pozor na dodatečné programy při instalaci programů atd., všechno popsali kolegové výše. Určitě nedoporučuji CCleaner and jiné agresivní čističe PC, které mohou napáchat více škody než užitku.

Jo, ten W. defender stačí, při zachování opatrnosti, ale toho CCleaneru bych se nebál, v základním (původním) nastavení pracuje dobře a bez žádných problémů.

jokeer*
Zrovna nedávno bylo kolem CCleaner od Avastu celkem dusno, oficiální instalační soubor byl infikován virem, já jsem ho nikdy nepoužíval, ale nadobro u mě ztratil na důvěryhodnosti. Dříve jsem byl zastáncem programu SpyBot, už ani ten nemůžu doporučit, nová verze ho kdysi dávno pohřbila. Hlavní riziko vidím v tom, že se hrabe v registrech a dočasných souborech, nejednou způsobil spolužákům potíže s programy, někdy prostě maže, co nemá. novinky.cz/...
still10k*

Sice také nejsem zrovna příznivec podobných programů (sám je používám velmi střídmě), ale musím se CCleaneru v tomto případě zastat, za tu nákazu přeci ta firma tak úplně nemůže. Byl to cílený hackerský útok na jednu distribuci, který byl podle všeho hackerem/ry připravován dlouho dopředu. Takhle sofistikovanému a cílenému útoku se těžko odolává.

Byl jsem také postižený touto závadnou verzí, ale skvěle mi zafungoval antivir v Eset Smart Security, který program okamžitě po detekci smazal. Po ověření situace jsem si v klidu nainstaloval novou verzi CCleaneru a důvěřuji mu dál.

matesj
hodnocení

2x
Nejlepší obrana je:1.neotvírat podezřelé soubory z netu nebo od cizích lidí
2.nestrkat neznámé zařízení do vstupu PC(fleška)
3.nelozit na podezřelé stránky s neznámým obsahem
Pokuď si nejsem jist dobrým souborem,otevírám to v prostředí,kde mohu napáchat minimální škody,případně mám vytvořenou bitovou kopii disku se systémem...

still10k*
hodnocení

2x

Programu proti virům se říká antivirový program. Nejlepší je, když použijete nějaké komplexní řešení zabezpečení, obvykle mají dovětek jako Internet Security, nebo Smart security a podobě. Je to vlastně taková koordinovaná armáda skriptů a aplikací, která chrání uživatelský počítač před nejčastějšími hrozbami, i těmi které jste vyjmenoval. Moji dlouholetí favorité jsou dva: Eset Internet Sec/... (dříve Eset Smart Security), a Bitdefender Inter/..., oba jsou placené programy. Existují i antiviry zdrarma, např. Avast.

A jak píší předřečníci, velmi důležitá je i prevence, tzn. soubor návyků, co je možné dělat a co radši nedělat, případně jak to dělat.

Důležitým zdrojem informací o kvalitních antivirových programech je např. AV-Comparatives

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]