Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při Skype hovoru se vypne PC

Od: skypik odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer,

už delší dobu mě trápí problémy s počítačem. Vždy, když telefonuji přes Skype, tak hovor trvá max 3 min., pak se z ničehonic vypne celý počítač. U ničeho jiného to nedělá, jen při telefonování přes Skype.

Antivir žádné breberky nenašel, nic nového jsem neinstaloval, tak fakt nevím, proč to dělá. Chtěl jsem udělat obnovu systému do doby, kdy to fungovalo, ale k dispozici byl pouze bod obnovy s datem, kdy už to zlobilo, takže opravdu nevím, co dělat dál. Poradíte?

Děkuji moc a pěkný večer přeji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A vypne, že prostě vystoupí ze systému... a nebo prostě zdechne tak jako bych vypnul elektřinu...?

skypik
hodnocení

Vypne se hned, jak, když vypne elektrika. Okamžitě černá obrazovka a hotovo, musím znovu zapínat.

hodnocení

0x

A nepřehřívá se tím hovorem? Ten PC?

skypik
hodnocení

To nevím, asi ne. A kdyby ale ano, tak co s tím?

Kdyby asi vyčistit chlazení, profoukat stlačeným vzduchem, jak často takhle čistíte svůj PC?

skypik
hodnocení

No, je to notebook a jen občas projedu vysavačem větrací otvory. Ale už dlouho ani to ne. :( To by mohl být ten problém? Noťas občas taky dost hučí.

still10k*

Jo zkuste profouknout vzduchem větráky a žebra, je možné že se vám to přehřívá. Jen pámbu a M$ ví, co všechno za úkony provádí jádro Skype při hovoru. Mně už s ním došla trpělivost a vyhodil jsem ho z kompu, používám Cisco WebEx.

Koukal jsem po netu, že více lidí má podobné problémy, ale málokomu se to povede vyřešit, spíše nikomu pořádně. Dotaz na Microsoft vedl pouze k "radě", aby stáhl novou verzi a provedl nějaký clean boot a reinstal skype, což bude asi v nějaké speciální cizí IT řeči Safe Mode, a vyčištění PC od prachu. Všechno to je taková IT vata, žádná konkrétní rada.

Zajímavé. Já používám skype nejméně deset let. Ředitel firmy a obchodní zástupci nejméně osm co vím já. Bez problémů. Asi to bude aBFU záležitost.

K tazateli. Přehřívat skypem se to nebude. Skype má sice zátěž při startu, ale ne takovou, aby vypadl PC, a při komunikaci už vůbec. Zkuste jej přeinstalovat. Ostatní aplikace na počítači běží bez chyb?

still10k*

Však nikdo netvrdí, že nefunguje, i mně víceméně fungoval dokonce více jak 10 let. Jen jsem se potýkal s problémy díky webovému serveru a dalšími. Je vidět že nejste vývojář, ale jen uživatel. Jinak byste věděl o konfliktech, které má Skype např. se servery na localhostu.

Mám portable verzi Skype, kdyby chtěl se mnou mluvit nějaký trilobit BFU (třeba ernie), tak si ho spustím. Jinak leží v zapomění nahrazen modernějším multiplatformním řešením od Cisco*jasne*

Vývojář opravdu nejsem. Jaké má ten skype konflikty teda?

skypik
hodnocení

Skype přeinstalovaný, PC vyčištěný. Dělá to však stále. Ale u ostatních programů vůbec ne.

hodnocení

0x

Já bych to typoval spíš na to přehřívání, notebook máte na stéle stejném místě? Nebo ho máte třeba položený jinde, třeba na peřině, či na látkovém povrchu. Už jsem se s tím setkal, že kolega si ho hodil na gauč a už tehdy dosti zanesený chladič procesoru to nezvládl a vypnul... Pokud nejde jednoduše vyčistit ventilátor a chladič (u některých typů notebooků výrobce přemýšlel a udělal rozdělávací dekl na ním), doporučuji opatrně stlačenýcm vzduchem profouknout chladící šachtu... Mnohdy to pomůže..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]