Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje internet, místní síť jde

Od: petr24 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, řeším probléms pc, na kterém přestal fungovat internet. Kabel v jiném pc funguje. Zajímavé je, že místní síť funguje bez problému. Zkoušel jsem přeinstalovat driver, ale bez úspěchu. Síťovka je 82579V intel a pc má bohužel ještě 32bit WXP a nemůžu přeinstalovat zatím.
Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x
Zkusil bych ping seznam.cz Jestli proběhne, tak očekávám nějaký otravný software, který přesměruje komunikaci (třeba nějaký anonymizér).

matesj
hodnocení

0x
Zkuste spustit nějakou Live instalaci Linuxu(Ubuntu),zda se jedná o chybu hardweru nebo chybu ve wydlích.

iz*
hodnocení

0x

Zkusil jste odebrat připojení k internetu a vytvořit nové?

petr24
hodnocení

To jsem nezkoušel, dával jsem jen “opravit”. Kliknu pravým na připojení - odstranit a vytvořím v levé liště nové? Děkuji

Odebrat připojení k internetu? To mě opravdu zajímá, protože já připojení k internetu nikdy nevytvářel, natož abych ho odebral. Možná je myšleno připojení k síti, potažmo tedy ovladač na síťovku, případně TCP/IP protokol?

iz*

hodnocení

0x

A lze nějak definovat co to znamená přestal fungovat internet? To znamená, co to konkrétně hodí za hlášku, případně i v jiném prohlížeči, jestli jde ping do internetu (třeba na www.seznam.cz ). Jestli je zapnutý firewall (mohl zablokovat prohlížeč...). Přestal fungovat z ničeho nic? Na mě to totiž dělá dojem toho, že jak jde o xp tak v některých prohlížečích stránky opravdu defaktu nejdou protože už nejsou kompatibilní, ale třeba to není tento případ...

doplněno 05.10.17 09:44:

U takových prapodivných poruch xp a sítě pomáhal winsockfix winsockfix.en.softonic.co/...

Může být to pc i zablešené...

hodnocení

0x
Jestli přestal fungovat internet muze to zavinit i spatne nastavena ip adresa nebo dsn v pocitaci.
.
Podival bych se do spravce sítí - pravým na zvolenou sit a vlastnosti - pak se podivat do protokolu ip 4 a 6 jestli je nastavené "automaticky prebirat" nebo tak neco. Nejsem u pc nepamatuji si presne znázev.
.
Kdyz jsem bydlel v paneláku mel jsem internet napsaný na přesnou ip, ktera byla v papírech pri pořizování. Pokud nebyla zadána nesel internet. Podival bych se i potom.
.
Ted co jsem se přestěhoval to musim mit nastavené na automatické převzetí. Zkuste a uvidíte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]