Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dá se nějak změnit datum vytvoření souboru? Mám rád ve fotkách a RAW souborech pořádek a u všech souborů si dávám pozor, abych si při přesouvání nezměnil čas vytvoření souboru. Teď mám asi 170 fotek a RAW, u kterých jsem si ten čas zničil. Lze nějak hromadně přepsat datum na jiný datum?
Děkuji za odpověd
Ok, ten mám nainstalovany ale netuším jak se v tom hromadně přepisuje datum? Mužu poprosit o malí návod? prosím
Podle mě jedině tak, že zabráníš možnosti srovnat čas PC podle internetu, pak v PC přenastavíš datum a čas a pak vykonáš stejnou "špatnou" akci jako tenkrát, když sis čas souborů pokazil.
Ale vázat pořádek na čas souborů nepovažuji za moc rozumné. Jednak třeba můj souborový systém udržuje u souborů časů asi 5 (čas vytvoření, čas posledního přístupu, čas poslední změny a ještě cosi) a jednak se jedná o systémovou informaci, kterou prostě systém při odpovídající příležitosti mění. Já si píšu datovou značku a "foťákovo" pořadí normálně do názvu (jako část názvu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.