Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak hromadně přejmenovat datum u souboru?

Od: japajp® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dá se nějak změnit datum vytvoření souboru? Mám rád ve fotkách a RAW souborech pořádek a u všech souborů si dávám pozor, abych si při přesouvání nezměnil čas vytvoření souboru. Teď mám asi 170 fotek a RAW, u kterých jsem si ten čas zničil. Lze nějak hromadně přepsat datum na jiný datum?

Děkuji za odpověd

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwot
hodnocení

0x

Používám na to XnView.

xnview.com/...

hodnocení

Ok, ten mám nainstalovany ale netuším jak se v tom hromadně přepisuje datum? Mužu poprosit o malí návod? prosím

iz*

Také nevím, jak hromadně změnit datum u více souborů. V XnView umím jenom převést u jednoho formátu na jiný.

Datum bych asi řešila tak, že bych všechny obrázky se změněným datem nahrála do složky, pro jejíž název bych použila původní datum. Ale asi to není ideální řešení...

hm*
hodnocení

0x

Podle mě jedině tak, že zabráníš možnosti srovnat čas PC podle internetu, pak v PC přenastavíš datum a čas a pak vykonáš stejnou "špatnou" akci jako tenkrát, když sis čas souborů pokazil.

Ale vázat pořádek na čas souborů nepovažuji za moc rozumné. Jednak třeba můj souborový systém udržuje u souborů časů asi 5 (čas vytvoření, čas posledního přístupu, čas poslední změny a ještě cosi) a jednak se jedná o systémovou informaci, kterou prostě systém při odpovídající příležitosti mění. Já si píšu datovou značku a "foťákovo" pořadí normálně do názvu (jako část názvu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]