Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,vlastním videorekordér SONY. Sice už je staršího data, ale pořád funguje tak jak má. Teď ovšem přestal přehrávat NĚKTERÉ originál filmy DVD. Některé ano, některé ne. Podotýkám, že ta DVD jsem zkoušla na PC nebo jiném přehrávači a tam fugnují. Čím to může být? Děkuji za odpověď
Dobrý den, on to nebude videorekordér, ale DVD přehrávač / recordér - a potřebuje vyčistit čistícím CD / DVD (které si zakoupíte). Zdravím!
dalexa - zkuste to čistící CD / DVD použít opakovaně. Takto jsem čistil před časem CD přehrávač, protože jsem byl líný otevřít přístroj a udělat to přímo - vyčistit čočku laseru, aby nebyla matná, ale lesklá. To by byla další možnost, ale měl by to dělat opatrně někdo, kdo tomu alespoň trochu rozumí a nepoškodí přístroj (čočku). Médium (DVD) bude asi v pořádku, i když to se také může časem a horším skladováním poškodit (ovšem, v mechanice PC Vám hrají). Jinak mám zkušenost, že problém je nejdříve u domácích "pálenek" a originál většinou ještě jde přehrávat. Stále si myslím, že problém je v té znečištěné čočce laseru a chce to lépe ji vyčistit - nebo již slábne a čištění nepomůže. A také je různá kvalita oněch čistících CD / DVD.
dalexa - nemáte zač. Snad to opakované čištění pomůže. Jak je zde uvedena ta možnost ochrany proti kopírování, tak to by se mohlo týkat nových DVD, ale já jsem to pochopil tak, že se nyní na stejném přístroji nepřehrávají DVD, která už jste tam dříve bez problémů přehrávala (a navíc jinde přehrát jdou). Také to poznáte tak, že někdy přístroj na vložené DVD vůbec nereaguje (nebo zobrazí chybovou hlášku) a to by mohlo značit, že DVD je chráněno. Ovšem, většinou si přístroj "začne hrabat" (je to slyšet) a když DVD nespustí, tak bude chyba v tom čtení (slabá nebo znečištěná čočka laseru). Také musí být médium čisté, nepoškrábané a nepoškozené, ale to je asi jasné. Tak, snad to nějak úspěšně vyřešíte.
Přesně tak, je to přehrávač /recordér. Čistící DVD použito jako první záchrana . To mně taky napadlo. A stále některá DVD nechce načíst. Je zajímavé, že to dělá jen u originálů, vypálené filmy jdou spustit dobrovolně a hned
.
Děkuji moc za vyčerpávající odpověď. Zkusím opakovaně vyčistit tu čočku, pro sichr koupím novou "čističku" ať je to jisté. Ona ta stávající se beztak asi řadí mezi historické kousky. Ještě jednou děkuji moc za vyčerpávající odpověď, která zdá se vyřeší problém.
Přesně tak, čočka vyčištěna a problematické DVD spuštěno k manželově spokojenosti. Musíme ale pořídit novou "čističku", abychom předešli do budoucna problémům. Média u nás jsou uložena v prachuvzdorném obalu a ještě ve skříni, mají se jak v bavlnce, tam by problém neměl být. Děkuji za prima rady, které pomohly vyřešit problém.
Také jsem se už setkala s tím, že DVD/CD nešlo přehrávat kvůli ochraně proti kopírování. Přestože jsem je řádně zakoupila. ))–:
Také jsem se s tím setkal. Tahle možnost mě nenapadla. Ten problém, se kterým jsem se setkal byl, že to nešlo uložit kvalitně. Bylo tam takové jak kdyby skákání nebo přeskakování v záznamu a to bylo k ničemu. Ale číst to šlo. Normálně v DVD-playeru tdivko jelo bez problému. V taky, ale stáhnout to nešlo.
Asi myslíte DVD vypalovačku nebo DVD čtečku (zařízení v počítači poskytuje obě funkce). Možná je znečištěná čočka uvnitř zařízení. Doporučoval bych vyměnit za novou vypalovačku, dneska je tahle technika velice levná.
Je to do PC nebo do notebooku? Do PC se dá sehnat nová kolem 300-333 Kč. Čistící DVD 111 kč. Není lepší koupit novou vypalovací mechaniku?
Podle sekce je řeč o počítači, jinak správná sekce by byla zde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.