Nejste přihlášen/a.
Bych řekl, že chcete na starou mrchu dát nový SSD disk. Ten bios bych si tipnul na 12 let starý krám (sám mám doma dva), takže nevím, jestli máte možnost udělat změnu z IDE na AHCI.
Když jsem to jednou zkoušel a měl disky dva, jeden z nich mi pak nejel (jel jen SATA2 a nejel P-ATA)...
Doporučuji projet BIOS krok po kroku, někde to tam najdete. Nejspíš v Advanced BIOS Features.
A proč to chcete se raději neptám
@svet: A vůbec, co se stane, když kliknete na "Další"?
Protože jak je vidno instaluje nový OS a instalátor neumí detekovat SATA disky v režimu AHCI, takže stačí zajet do BIOSu a v Integrated Peripherals přepnout SATA Control Mode z AHCI na IDE, některé BIOSy to mají jako Compatible mode.
Musíte nejdříve poslechnout jestli disk jede (jestli je připojeno napájení, jestli napájecí kabel není přerušený) a pak zkontrolovat datové kabely. Pokud je datový kabel vadný, nebo vadné připojení, koncovka, zástrčka, pak se vám nemusí disk objevit. Jak už psal jakub, musíte nastavit Režim disku na IDE ne na AHCI. Po té co to vše zkontrolujete, uložíte nastavení a restartujete PC a pak se snad objeví. Disky neodchází jen tak. Mám jich doma několik a taky vydrží velmi dlouho. Pokud s ním netřísknete nebo nějak mechanicky ho nepoškodíte, tak sám od sebe asi neodejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.