Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řadič disku

Od: svet* odpovědí: 11 změna:
Prosím poraďte kde najdu v BIOSu povoleni řadiče viz. Foto dekuji
Řadič disku
Řadič disku #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bych řekl, že chcete na starou mrchu dát nový SSD disk. Ten bios bych si tipnul na 12 let starý krám (sám mám doma dva), takže nevím, jestli máte možnost udělat změnu z IDE na AHCI.

Když jsem to jednou zkoušel a měl disky dva, jeden z nich mi pak nejel (jel jen SATA2 a nejel P-ATA)...

svet*
hodnocení

Disk mam stary co tam je od vyrobce accer. Jinak PC je 10 let stary

hodnocení

0x

Doporučuji projet BIOS krok po kroku, někde to tam najdete. Nejspíš v Advanced BIOS Features.

A proč to chcete se raději neptám;)

doplněno 29.09.17 11:19:

@svet: A vůbec, co se stane, když kliknete na "Další"?

Protože jak je vidno instaluje nový OS a instalátor neumí detekovat SATA disky v režimu AHCI, takže stačí zajet do BIOSu a v Integrated Peripherals přepnout SATA Control Mode z AHCI na IDE, některé BIOSy to mají jako Compatible mode.

svet*
hodnocení

Zkusim to podle Vas snad to tam najdu
svet*
hodnocení

Mam obavu ze odesel hard disk
svet*
29.09.17 12:58
hodnocení

Řadič disku #3

Musíte nejdříve poslechnout jestli disk jede (jestli je připojeno napájení, jestli napájecí kabel není přerušený) a pak zkontrolovat datové kabely. Pokud je datový kabel vadný, nebo vadné připojení, koncovka, zástrčka, pak se vám nemusí disk objevit. Jak už psal jakub, musíte nastavit Režim disku na IDE ne na AHCI. Po té co to vše zkontrolujete, uložíte nastavení a restartujete PC a pak se snad objeví. Disky neodchází jen tak. Mám jich doma několik a taky vydrží velmi dlouho. Pokud s ním netřísknete nebo nějak mechanicky ho nepoškodíte, tak sám od sebe asi neodejde.

svet*
hodnocení

Chlapi všem moc dekuji v BIOSu jsem našel asi 5 slotu kde bylo none vsude jsem dal auto a hard disk si to našlo všem ještě moc děkuji pomohli jste mi dekuji
svet*
hodnocení

Mel jsem zavirovany PC chci přeinstalovat Windows a disk jsem naformátoval abych stracenim dat vymazal i vir.
svet*
hodnocení

Další to nic nedělá jakoby zamrzne stránka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]