Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr netbooku do skoly

Od: kubaa odpovědí: 4 změna:
Zdravím, mohli byste prosím poradit zacinajicimu vysokoskolakovi s výběrem netbooku do školy?
Co se týče technickych parametrů, tak to jde absolutně mimo me, proto se obracim s touto otázkou na vas...
Mám normálně notebook, ale ten je příliš velký, a proto jsem se rozhodl, ze si poridim netbook.
V podstatě me zajimaji jen tři věci, které by mel tento netbook splňovat:
1) výdrž baterie alespoň 4-5 hodin
2) pořizovací cena do 5.000
3) rozjedu na něm kromě kancelářských programu typu Excel apod. i Adobe Photoshop.
Mohli byste mi prosím pomoci takový netbook vybrat?
Děkuji, Kuba

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

0x

Nemožné.
Zaprvé: 5k je málo.
Za druhé: netbook na Photoshop je samo o sobě pitomost. S uhlopříčkou okolo 12-13" toho moc nenakreslíte, o HW ani nemluvě. Slovo "netbook" má svoje odůvodnění, je to stroj vhodný maximálně pro prohlížení internetu a čtení dokumentů, k jinému účelu se nehodí.

Existují studie, že na kreslení je potřeba minimální uhlopříčka 14". Je to sice zoufalost, ale lidský mozek to se svojí obrazotvorností už prý nějak pobere. Jestli budete kreslit na čemkoliv menším, neočekávejte kladný výsledek.
Notebook 15,6" na kreslení ve Photoshopu očekávejte minimálně okolo 8k. Pokud budete kreslit častěji a složitější kresby (více vrstev = více RAM + profi grafika + 17" displej) počítejte min. za 13k (Dell).

kubaa
hodnocení

Still10k:
Víte já na tom ale nechci kreslit nebo tak, spis bych to potřeboval na drobné úpravy etiket, loga firmy atp které v malování neudelam. Celou práci urcite chci dělat na jiných zařízeních... Mám totiž ve škole takove dny, kdy mám třeba dvě hodiny volno, ale kdy se mi vzhledem ke vzdálenosti nevyplatí ani jezdit domů.
Jinak nepovažuji se ve Photoshopu vyloženě za profika, ale dělám s nim už asi dva roky a vim, ze bych na netbooků nepracoval s obrazky ve kterých mám třeba čtyřicet vrstev :-D

Sice nejsem odborník přes notebooky ani netbooky, ale taky jsem si myslel že je to málo. Protože chcete nový notebook, jehož baterka něco vydrží a cena se bude odvíjet ve velké míře právě od ceny baterie. Potom od ceny operačního systému, který - jak jste snad pozapoměl, není zadarmo. Trochu jsem pohledal na netu a vyšel mi tenhle článek:

alza.cz/...

Ještě jsem zkoušel pohledat na heurece v cenové kategorii 4000-5000 Kč vyjíždějí jen baterie a displaye. Jinak kolem 6000 jsem našel notebooky s displayem 11,6"od firmy Asus. Asus R209HA-FD0115T výdrž baterie až 6h. Asus Vivobook 4GB/32GB E200HA-FD0081TS výdrž baterie až 14h. Acer Aspire ES11 za 5434, ale taky menší uhlopříčka jenže pozor, baterie vydrží prý jen 4h.

Takže určitě do 5000 se nevlezeš.

rv*
hodnocení

0x

Raději koupím větší batoh pro ten notebook.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]