Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můj počítač běhá strašně pomalu.Zkoušel jsem jej vyčistit pomocí CCleaner,ale nepomohlo to.Prosím o radu,zda existuje nějaký účinější program k vyčištění počítače.Děkuji za radu.
Na vyčištění počítače používám vysavač se speciální trubici. Ale pokud myslíš softwarové řešení, tak můžeš zkusit antivirus, defragmentaci počítače, případně také přesun nepotřebných dat ze systémového oddílu na jiný volný oddíl (to pomůže v případě, že máš málo místa na systémovém oddílu - pomůže taky když u některých aplikací omezíš místo které využívají pro odkládací soubory; vše záleží na konfiguraci tvého HW/systému).
Podobný CCleaneru je Wise Cleaner Více se dá dočíst česky na různých stránkách Dá se stáhnout i verze portable, která se na počítač neinstaluje, spouští se třeba z flešky.
Nejúčinnější program na vyčištění PC je ten, který sedí na židli u PC. Pokud to ten současný neumí, je třeba na tu židli posadit jiný, který to umí.
Ale beze srandy: Hodně už řekl @ernie. A i z toho je zřejmé, že amatérskou snahou o "vyčištění" PC můžeš udělat víc škody, než užitku. Existuje dost programů, které ti pomohou PC vyčistit, ale musíš se naučit je používat, jinak dospěješ velmi rychle k havárii a přeinstalaci PC
@remisak: To je sice pravda, ale pokud se ke svému PC chováš dostatečně zodpovědně, nemusíš jej přeinstalovávat i 5 a více let. A člověk, který potřebuje každé 2 roky PC přeinstalovat, dost často má i s tou přeinstalací díky svým (ne)znalostem problémy.
@pocitac: Počínaje W7 je defragmentace automatická
Nepíšete jaký máte Windows - to je vzhledem k radám dost důležité.
U starších systémů než je 8 také velmi hodně záleží na tom, co máte uložené na ploše. Všechno na ploše se načítá do operační paměti a když je tam hodně dat, tak je paměť přetížená - proto tam patří jen zástupci a ne celé soubory.
Jinak je třeba nejen čistit ale také defragmentovat.
Dobrý den, ano, existuje. Je to OS Linux, kde tento problém mít nebudete (OS Windows neustále "bobtná" a PC se tím zpomaluje). Zdravím!
h4ever - nejde jen o aktualizace (které se mohou i zakázat, protože většinou žádný pokrok nepřinášejí, ale občas způsobí nefunkčnost toho, co dříve fungovalo dobře).
Někde jsem četl že by se měl jednou za dva roky přeinstalovat windows a opravdu to pomáhá, ale vše nejprve zazálohovat.
To je podle mě nesmysl. Já mám rozdělený disk na systémový oddíl a jiné oddíly + jeden disk navíc. A díky téhle přehlednosti my vše jede rychle a krásně (Windows XP). Mám ho nainstalovaný asi tak od roku 2010 a ještě jsem nepotřeboval přeinstalovat. Pokud ale všechno máte na jednom oddílu, tak potěž... Pak opravdu nezbývá než často defragmentovat. Zabere to mnoho času. Když opravdu musíte ten Windows přeinstalovat, tak musíte přesouvat/zálohovat i data (fotky, články, práce, videa, instalačky her, atd.).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.