Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na uložení nastavení barev monitoru

Od: h4ever® odpovědí: 9 změna:

Potřeboval bych nějaký program, ve kterém existuje možnost uložit si nastavení barev, hl. jasu a kontrastu a gamma do profilu. Něco jako je NVidia Desktop Manager, ten ale neumožňuje ukládání nastavení barev. Potřebuju to mít v profilech protože bych chtěl pro ztlumení barev jen kliknout; nic zdlouhavě neštelovat na monitoru nebo jinde.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Stačilo by tento prográmek? Sice je to psáno pro XPčka, ale teď jsem to otestoval i pod W7 Pro 64bit a funguje. Jediné, co bych vytknul jsou hotkey klávesy, kdy se mi nepodařilo přidružit zkratku přes Ctrl či Alt, ale jen písmena, číslice, což je při spuštěném programu na pozadí nepoužitelné, tak snad použít klávesy Fn. Nastavil jsem si F7 a F8 a program běží na pozadí a klávesama se dají přepínat profily.

majorgeeks.com/...

EDIT: tak Ctrl+Alt jde taky, ale jen s číslicema...

Program na uložení nastavení barev monitoru
hodnocení

Asi jo, díky.

doplněno 26.09.17 15:50:

S gammu jsem nikdy nekorigoval, vždy jsem měnil jsem světlost a kontrast, ale tady podle této pomůcky teď koriguji gammu:

lagom.nl/...

Fajn pomůcka. V podstatě chtěl bych se zeptat. Když monitor nastavím (světlost/kontrast) na 38/41 a v programu nastavím 0.75, 0, 1.0 (gamma, sv., kontr.) tak na tom obrázku vidím tyto hodnoty gammy: 1.8 , 2.0, 2.1. Případně když upravím gammu na 0,70 tak dostanu 2.0, 2,1 a 2.15. Myslíš že je to takhle dobře seřízené?

doplněno 26.09.17 21:13:

Jen pro zajímavost, používám Windows XP a vypadá to u mě takto:

Program na uložení nastavení barev monitoru #2
jirka20
Nevím,co chceš furt přepínat...pochopil bych přepínání při hře v tmavých scénách nebo u filmu.
Pokuď si nedokážeš seřídit nastavení monitoru dle tvých očí,budeš muset asi na oční!
jofa*

Ne že by to někdo nevyužil, ale já mám na monitoru na stisk tlačítka 6 možností nastavení, monitor jsem zkalibroval a OK. Za dva roky jsem na jiné nastavení nepřepnul a že dělám ledacos na pc. Monitor se sám přizpůsobuje okolnímu světlu a měnit barvy, kontrasty atd. je vždy k horšímu než zkalibrovaná jedna pozice.

hodnocení

Mluvíte ale o svém monitoru. Každý máme jiný monitor. Já tam pochopitelně taky mám podobné možnosti na změnu režimu, ale žádná z nich mi nevyhovuje. Navíc je pro mě jednodušší a přesnější dělat to softwarově.

doplněno 26.09.17 20:46:

Ladit to přes monitor, v tom aby se prase vyznalo, když na ty tlačítka není vidět.

Já s gammou taky ručně nepracuji. Jen si ji u nového PC vždy nastavím vč jasu a kontrastu pomocí kalibrace barev displeye, což je aplikace uvnitř windows 7. Ten prográmek jsem hledal až včera kvůli tvému ukládání profilů. Jinak jsem si všiml z náhledu, že ten prográmek nebere hodnoty z monitoru, ale dělá "donastavení"nebo jak to nazvat. Ty máš kontrast pomocí NVIDIA nastaven na +50%, ale v programu GAPA máš 0%. U kontrastu máš +50% a v programu +1% , takže ten prográmek je takové "doladění". Ten červený nápis jas 38 a kontrast 41 nechápu. Tos nastavoval zase kde? :) Pokud chceš aby si to vzalo hodnoty přímo z monitoru, tak použij třeba ClickMonitorDDC viz clickmonitorddc.bplaced.n/... (přes pravé tlačítko má settings a tam milion nastavení - já mám třeba dva monitory a potřebuji, aby se nastavení projevilo stejně na obou zároveň)

Níže náhled, jak to vypadá u mě - vlevo GAPA, která mi "celé"mé nastavení může zase rozladit. Vpravo pak DDC, které převzalo nastavení, které jsem provedl pomocí tlačítek na monirotu při spuštěné kalibraci barev.

Program na uložení nastavení barev monitoru #3
hodnocení

Červené hodnoty 38/41 jsou nastavení jasu a kontrastu na mém monitoru.

V NVidii tedy snížuji jas/kontrast o dalších 50/50 % (toho jsem si nevšiml, protože jsem myslel že 50% je default)

K doladění používám gamma panel.

Takže výsledné snížení jasu a kontrastu na mém monitoru by bylo 16,15/19,27 % ... nějak moc...

doplněno 04.12.17 19:22:

Nedávno jsem měřil spotřebu monitoru při takto nastaveném jasu a vyšlo mi 9W (22"?- 61cm) u monitoru kde je deklarovaná spotřeba 19,5W.

still10k*
hodnocení

0x

Mrkněte se na stránky výrobce monitoru, často nabízejí takové utilitky. Někdy bývají a jako součást většího programu, něco jako centrum funkcí pro monitor.

hodnocení

Přímo jsem se nedíval, ale četl jsem informaci co je na CD a mají tam jen návod a akrobat reader, žádné utility.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]