Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - řazení od nejmenšího

Od: exceliiik odpovědí: 5 změna:

Potřebuji nutně sloupec cen seřadit od nejmenšího po nejvyšší, našel jsem jen od A-Z ale ne od 0 do nekonečna.. A ještě potřebuji, aby se u toho zachoval i sloupec B, kde je název zboží? Umí vůbec tohle božský excel? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Samozřejmě, že to umí. Označte sloupec, se kterým chcete pracovat (tažením myši nebo klepnutím na označení sloupce, např. A). Pak klepněte na tlačítko A-Z, objeví se dotaz, zda chcete data seřadit od nejmenšího k největšímu nebo naopak, poté se zeptá, zda chcete seřadit i sousední sloupec.

figurek*
hodnocení

1x

Třídění A>Z nebo Z>A platí i pro čísla.

Vyberte celé pole které chcete setřídit a použijte funkci uživatelské třídění, anglicky custom sort.

Nastavíte co třídit, jak třídit, podle kterého sloupečku třídit a stisknete OK. To je to celé.:)

Excel - řazení od nejmenšího

nikdo*
hodnocení

0x

odpověď od @bruno je komplexnější.

Jen bych rád zdůraznil jednu zásadní věc. Excell neváže automaticky sousední sloupce. Jak píše bruno, on se zeptá, jestli chcete setřídit i sousední neoznačené sloupce, ale nepotvrdíte-li mu volbu, rozhází vám tabulku tak, že už ji nedáte dohromady. Takhle funguje asi od verze 2003. Myslím, že stará 97 se ani nezeptala a rovnou třídila. Tak na to pozor, při označování pole k setřídění..

exceliiik
hodnocení

Ano, když jsem zkusil vytvořit stejně jednoduchý excel s čísly a popiskem, tak mi to funguje taky, ale v tom mém excelu se jedná o ceny se třemi des.místy... Např. 1450.412, a tam mi to seřadí nepřesně.. Nevíte co s tím?

Jestli nemáte anglické prostředí, tak to nejsou čísla, ale texty. V desetiném čísle používáme čárku ne tečku. Celý sloupec označte a CTR+H nahraďte tečku čárkou. Mělo by se to zarovnat vpravo a být z toho čísla. Pokud se desetiny ztratí, koukněte následně na formát čísla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]