Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Archer C50 hrozně zpomaluje net

Od: junkers* odpovědí: 4 změna:

Mám TP-Link Archer C50 Wi-Fi router. Bezproblémová wifi v domácnosti. Jenže na něj mám kabelem připojeno stolní PC a net mi na něm jde 5x pomalejc. PC je připojeno do jedné ze čtyř žlutých pozic vzadu na routeru označených jako "ethernet" a celý router je připojen síťovým kabelem do jediné modré pozice, která je označena jako "internet".

Download speed na PC je asi 50 - 60 kB/s.

Když z routeru vytáhnu ten kabel, který je připojený do modré pozice a nacvaknu ho přímo do síťové karty PC, tak mám download speed 300 kB/s.

Proč mi to ten router takhle zpomaluje a jak to mám vyřešit, abych měl původní rychlost na PC a zároveň i wifi signál v domácnosti?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A kdo jej nastavoval prvně? Asi první věc, co bych udělal je vyzkoušet jiný kabel mezi routerem a PC. Potom bych udělal letmou kontrolu nastavení routeru, ale když nevíte co hledat, tak udělejte asi rovnou reset wifi routeru (tlačítko vzadu) - samozřejmě se poté musí nastavit wifi router znova (ethernet bude ok, ale wifi se musí nastavit, pokud je v tovarnim nastaveni vypnuta) a kdyby nepomohl reset, tak bych udělal update firmwaru - pak samozřejmě opět nastavit wifi.

zde firmware pro Archer C50 V2 - http://www.tp-link.com/us/download/Archer-C50.html#Firmware

zde pro Archer C50 V3 - http://cz.tp-link.com/download/Archer-C50.html#Firmware

junkers*
hodnocení

No ten můj je verze V1. První jsem ho nastavoval já, ale "nastavení" spočívalo v připojení a přihlášení se heslem, které je na spodní straně routeru. PC je připojeno poměrně krátkým kabelem, který byl dodán v originál krabici spolu s routerem. Firmware jsem si sosnul.

jj koukám do manualu, že maji v routeru rovnou po spuštění Quick Setup, který vás krok za krokem provede a jen klikáte...

Všude nechte první nastavenou možnost, jen v sekci Wireless Setting povolte jak Wireless 2.4GHz tak i Wireless 5GHz a nastavte si jejich název (SSID) a heslo (Password). To by mělo skutečně stačit. Pokud toto neprojde, zkusil bych novější (někdy naopak pomáhá starší) firmware. A to se dělá přes System Tools -> Firmware upgrade -> zde vyberte soubor z počítače a stiskněte na tlačítko upgrade.

junkers*
Yakub dík. Asi už to frčí, jak jsem router při pokusech resetoval , tak se ta rychlost obnovila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]