Nejste přihlášen/a.
Hezký večer,
jaký antivir byste mi momentálně doporučili na domácí notebook? Který je dobrý, propouští nejméně virů a je spolehlivý? Asi se nechci úplně řídit žebříčky, spíš si rád vyslechnu osobní zkušenosti. Zaujal mne Norton a Eset. Děkuji předem. ![]()
Ošemetná otázka. Kdyby ses chtěl řídit žebříčky, tak já vždy koukal hlavně na toptenreviews. Ale nevím, nakolik tomu lze ještě dnes věřit. Avast tak vysoko nedává smysl ![]()
Podle mě je daleko důležitější chování uživatele, než aktivní antivirus. Když bude uživatel klikat na reklamní bannery místo obsahu stránky, otevírat neznámé přílohy v mailu a spouštět každý skript, který na něj vyskočí v prohlížeči, žádný antivirus nepomůže. Žádný asi neumí ochránit natolik, aby se doopravdy vyplatil. Pamatuju si, jak mi kdysi pracovní PC úspěšně napadl známý "policejní vir", přestože na něm běžela plná a aktuální verze Esetu/Nodu. Takže dnes např. na PC s Win používám obvykle jen nějaké "free"řešení od společností, které dělají i ta placená (Avira, BitDefender, Kaspersky) a čas od času PC projedu nějakým jednorázovým nástrojem nebo LiveCD. A nedám dopustit na Linux, protože tam mě nějaký antivirus nebo antimalware prakticky nezajímá..
To je otázka, která se řeší na všech počítačových fórech a diskutující nejsou schopni se shodnout. Logicky, protože každý antivir má jiné vlastnosti a mnohdy se ty vlastnosti ani nedají srovnat. Takže nejlepší antivir je ten, který sedí na židli u PC, je řádně poučený a nedělá blbosti. Hodně odborníků tvrdí, že za normálních podmínek, tedy při normálním nerizikovém používání PC není žádný antivir potřeba. A přestože pro základní ochranu antivir používám, vřele s těmi odborníky souhlasím.
@wehappyfew: Tebou uvedené programy nemají s tzv. antiviry nic společného, jedná se o programy, určené k případnému čištění PC po napadení. Jejich použití laikem může být pro PC i nebezpečné! Že některé z nich poskytují i NĚCO JAKO antivirovou ochranu, je věc vedlejší a tato ochrana je vždy cíleně, ne obecně, zaměřena.
My doma používáme Avast free, je zadaramo a celkem nějak funguje. Pak není špatné zazálohovat Image disku... Nemám žádný problém, již mnoho let, ale jak tu někdo píše je to i o chování na internetu. Dříve jsem používal i AVG free, ale ve své době docela zatěžoval slabší PC... Pokud zálohuji důležitá data a umím nainstalovat systém apod. tak bych z toho vědu nedělal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.