Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna Canon IP4200 netiskne

Od: robo* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

mám tiskárnu Canon IP4200, která najednou přestala tisknout. Zkoušel jsem příkaz čištění, hloubkove čištění, dal jsem nové barvy, nakonec koupil novou tiskovou hlavu ... a nic. Tiskárna se tváří, že normálně tiskne, hlava běhá tam a zpět, papír vyjede zcela čistý. Pouze při nastavení tiskové hlavy mi vyskočí, že je asi ucpaná tisková hlava. Koupeno v 2OO6, celou dobu tisk v pohodě.

Prosím o radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x
Pokud jste všechno toto měnil tak už může být asi jen vadná řídící jednotka. Vzhledem k cenám tiskáren je nejlepší volbou koupě nové.
robo*
hodnocení

Děkuji za odpověd.

Nemáte nějaký návod na reset řídící jednotky IP4200?

Opravdu jste koupil novou tiskovou hlavu? Ta stojí stejně jako nová tiskárna stejných kvalit jako ip4200.

robo*
hodnocení

Koupil jsem novou hlavu z Aliexpress, značka Canon, profesionálně zabalenou. Stejná, jako koíte u nás za čtyřnásobek ceny.

Řešil jsem kdysi stejný problém a zjistil jsem, že pokud není na 100% ověřené, že je to ucpanou hlavou, tak nemá cenu do nové investovat, protože to je zaručeně elektronikou tiskárny a ta resetovat v tomto případě nejde. Hlava se nikdy neucpe tak aby netiskla vůbec. Nedavno jsem měl opět problém, hlava tiskla kromě purpurové barvy, přesněji řečeno tiskla jen začátek řádku a dál už ne. Z toho co se na papír vytisklo, bylo zřejmé, že hlava je zásobena nedostatečně inkoustem - malý průtok. Prověřil jsem to čistou vodou, kterou jsem střikačkou hnal do jednotlivých barevných "výustek" hlavy. Purpurová kladla značný odpor proti ostatním barvám, ale trysky byly v pořádku, protože začátek testu trysek byl vždy dobrý a po pár centimetrech skončil - v okamžiku kdy se spotřeboval inkoust s kanálku v hlavě. Příčinou byl nejspíš jemný filtr na vstupu hlavy, vyčistit to nešlo ničím. V tomto případě koupě nové hlavy pomohla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]