Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojen k síti ... tak napůl

Od: droid odpovědí: 10 změna:

ZDRAVIM

Koupil jsem rodičům stick PC ale nejde se mi na něm připojit k internetu. Připojí se k WiFi (plný signál) ale na nic prakticky nereaguje (ping routru 100% loss). Při připojení přes sdílený internet z mobilu vše šlape. Router máme TP-LINK archer a na ostatních zařízeních internet funguje normálně. Když se podívám do statusu routru tak MAC adresa nového PC tam je a nějaká komunikace tam probíhá.

Prohlížeč chvilku načítá a pak "Tato stránka se nedá zobrazit" cca po 10 vteřinách.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Bylo by dobré vědět, jakou IP-adresu má router a jakou to PC (ve WIN příkaz ipconfig v příkazové řádce).

K tomu mobilu se připojuje taky pomocí wifi, nebo jak?

droid
hodnocení

PC 192.168.0.4

Router 192.168.0.1

Předtím připojen přes sdílenou wifi z mobilu.

PS: po 30-ti minutách a zkoušení F5 jednou naběhl google.com ... od té doby zase nic

hm*

A s tímhle nastavením nedokáže pingnout na adresu routeru?!

droid

ne .. někdy se ztratí 75% .. většinou 100%

Připojen k síti ... tak napůl
hm*

To jsou věci ...!

Umí to ping samo na sebe (192.168.0.105, nebo co zrovna bude mít)? Vypíše něco příkaz route? Zkusil bych na chvilku vypnout ten antivir a firewall, jak psal @dejv111.

droid

po vypnutí firewall něco 2x naběhlo (seznam a google) .. potom zase nic ale je vidět, že to nějak zareagovalo

Připojen k síti ... tak napůl #2
hm*

Ten ping jsi asi napsal špatně: máš adresu 192.168.0.105 a pingal jsi na 192.168.0.5.
Ten příkaz route asi teda "route PRINT" (bez uvozovek).

droid

chrome trochu pomohl ... snaží se dostat na stránky déle než IE a občas něco naběhne

Připojen k síti ... tak napůl #3
hm*

Nemá tu adresu 192.168.0.105 nebo 192.168.0.1 ještě nějaká jiná věc připojená k té wifi?

Těžko říci, nejsem nějak zkušený v síťařině, ale zkusím nadhodit nějaké tipy.

1) Přeinstalovat ovladač síťové karty.

2) Vyzkoušet jiný prohlížeč.

3) Zkusit vypnout firewall a nebo antivirový program. Několikrát se mi stalo, že antivirák (Avast) z nějakého neznámého důvodu blokoval programu připojení k síti.

doplněno 22.09.17 23:11:

A tydy s tímto nastavením jste si zkoušel hrát? Zkuste měnit parametry. Zkušenější poradí jak a dá se i googlit jak správně adresy nastavit, teď z hlavy mě nic nenapadá, ale vím, že kdysi dááávno jsem něco podobného musel řešit - též jsemse nemohl připojit na síť. Já to mám na automaticky. Mám ale starý win XP, takže nemám tucha, jak se k těmto tabulkám dostanete ve win 10 nebo jiném operačáku.

Připojen k síti ... tak napůl #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]