Nejste přihlášen/a.
ZDRAVIM
Koupil jsem rodičům stick PC ale nejde se mi na něm připojit k internetu. Připojí se k WiFi (plný signál) ale na nic prakticky nereaguje (ping routru 100% loss). Při připojení přes sdílený internet z mobilu vše šlape. Router máme TP-LINK archer a na ostatních zařízeních internet funguje normálně. Když se podívám do statusu routru tak MAC adresa nového PC tam je a nějaká komunikace tam probíhá.
Prohlížeč chvilku načítá a pak "Tato stránka se nedá zobrazit" cca po 10 vteřinách.
Bylo by dobré vědět, jakou IP-adresu má router a jakou to PC (ve WIN příkaz ipconfig v příkazové řádce).
K tomu mobilu se připojuje taky pomocí wifi, nebo jak?
PC 192.168.0.4
Router 192.168.0.1
Předtím připojen přes sdílenou wifi z mobilu.
PS: po 30-ti minutách a zkoušení F5 jednou naběhl google.com ... od té doby zase nic
To jsou věci ...!
Umí to ping samo na sebe (192.168.0.105, nebo co zrovna bude mít)? Vypíše něco příkaz route? Zkusil bych na chvilku vypnout ten antivir a firewall, jak psal @dejv111.
Ten ping jsi asi napsal špatně: máš adresu 192.168.0.105 a pingal jsi na 192.168.0.5.
Ten příkaz route asi teda "route PRINT" (bez uvozovek).
Těžko říci, nejsem nějak zkušený v síťařině, ale zkusím nadhodit nějaké tipy.
1) Přeinstalovat ovladač síťové karty.
2) Vyzkoušet jiný prohlížeč.
3) Zkusit vypnout firewall a nebo antivirový program. Několikrát se mi stalo, že antivirák (Avast) z nějakého neznámého důvodu blokoval programu připojení k síti.
A tydy s tímto nastavením jste si zkoušel hrát? Zkuste měnit parametry. Zkušenější poradí jak a dá se i googlit jak správně adresy nastavit, teď z hlavy mě nic nenapadá, ale vím, že kdysi dááávno jsem něco podobného musel řešit - též jsemse nemohl připojit na síť. Já to mám na automaticky. Mám ale starý win XP, takže nemám tucha, jak se k těmto tabulkám dostanete ve win 10 nebo jiném operačáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.