Nejste přihlášen/a.
Prosím, jaký je rozdíl mezi WIN 7 prodávaném na Aukru za 200 Kč a třeba 600 Kč? Díky.
Nabídka - někdo koupí za 200, protože hledá levnou variantu, někdo to neřeší a prodá za 600... Není žádný rozdíl.
Oficiální nabídka je za 2000,-, levnější jsou převážně "přeprodávané licence" z číny... tj. původně vázané na jiný přístroj nebo ukradené z fabriky...
Po aktivaci však funguje vše ok.
Koupil jsem takto asi 5 licencí, všechny mám s fakturou a štítkem.. nicméně všechny se museli "reaktivovat" - aktivace probíhala samoobsluhou - nestačilo jen nainstalovat a vložit kód. Nicméně se skype to je zdarma na MS lince a přechod z W7 na W10 je také zdarma. Nepovažuji to za krádež či spoluúčast na zločinu - převod licencí je zákonem ošetřen.
Občas jsem v diskusích, kde toto považují lidi za warez formu...
Jak jsem psal - legálnost je ok, pokud máte doklad o koupi a štítek na PC.
Všechny licence jsem legalizoval - OEM verze se štítkem. Jen to bylo přes ten telefon. Jsou stovky návodů a sami prodejci někdy dávají návod do mailu. Aukro vám nic nedá - částka je pod výši pro ochranu kupujících. Problém byste řešil s prodejcem.
Prodejce hledejte s více pozitivními komentáři, dávejte pozor na negativa - čtěte si je!
"Přeprodávané licence" nemají s Čínou nic společného, nemusí být původně vázané na jiný přístroj a nemusí a nejspíš ani nejsou ukradené z fabriky. Obvykle se jedná o nikdy nevyužité OEM licence, které jaksi "zbyly" po počítačích, které se před jejich nainstalováním staly předmětem hromadné licence - podnikové počítače. Takže licence jsou nové, neaktivované a budou vázané až na 1. PC, na který budou instalovány. Jak k nim prodejce přišel, neřeším, ale odcizit je není úplně snadné, takže je spíše "za babku" odkoupil od nějakého podniku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.