Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava DOCX souborů v Google Docs

Od: mira222 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

používám Disk Google jako cloudové úložiště a mám na něm (mimo jiné) uložen i dokument Wordu s příponou .docx, který potřebuji upravovat jak přes webové rozhraní, tak i v desktopové aplikaci MS Word 2016. Problém je ale v tom, že když ve webovém rozhraní Google Docs upravím docx dokument, neprojeví se změny přímo v něm, ale vytvoří se kopie souboru s příponou gdoc, kterou ale zase neotevřu v MS Word.

Chtěl bych se tedy zeptat, zda existuje nějaká možnost, jak upravovat soubory docx přímo v aplikaci Google, aniž by se vytvořila kopie nebo zda neexistuje nějaká desktopová aplikace, která by přečetla onu kopii s příponou gdoc? Nebo případně prosím o nějaký jiný tip, kterým bych mohl tento problém vyřešit.

Děkuji moc :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud vím, tak gdoc neobsahují dokument jako takový, ale jen informace k jeho adresování na netu (kdyžtak mě prosím někdo opravte, jestli se mýlím). Zkuste si vyexportovat z Google Docs přímo vlastní dokument.

A jestli nemáte extra důvod používat formát docx, spíš doporučím nastavit Word na ukládání v doc, aby nenastal problém s kompatibilitou. M$ samozřejmě připravilo řadu obtíží při používání docx v jiných editorech, než v jejich.

mira222

Dobrý den,

děkuji za odpověď. Máte pravdu v tom, že gdoc soubory obsahují pouze adresu. Netrvám ani tak na docx formátu, ale spíše mi jde o textový soubor (formát není důležitý), který budu moci urpavovat jak online v prohlížeči, tak i přes desktopovou aplikaci (např. Word).

Našel jsem již rozšíření do Google Chrome (Office editing for docs), pomocí kterého je možné dostat do aplikací Google Docs podporu docx formátu a upravovat tak docx soubory přímo v prohlížeči v Google aplikaci. Bohužel toto rozšíření nefunguje v anonymním režimu prohlížeče, což jsem také původně chtěl, ale bez toho se nějak obejdu...

Ještě jednou děkuji za odpověď :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]