Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna HDD, Chybová hláška

Od: misak* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,Kupoval jsem si dnes do nového stolního počítače nový HDD. Při instalaci jsem však narazil na problém. U dokončování instalace WIN7 mi vyskočila tato chybová hláška:Instalační program systému Windows nemůže nakonfigurovat systém Windows pro fungování s hardwarem tohoto počítače.Dělal jsem test HW a ten HDD se zdá být v pořádku zapojený i funkční.. tak nevím..Děkuji předem za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rizzlah*
hodnocení

2x

Disk je absolutně čistý? ( možná je to blbá otázka když je nový.. ale nikdy nevíte. ) Žádné MBR?

Popř. naformátovat a zkusit znovu.

Jinak RecoveryCD/ Linux LiveCD a podívat se, jak se disk chová a pokud to je vůbec diskem.

RAM Test

Napiště jak jste pochodil.

Jestli ho má naformátovaný, tak nevidím důvod ho znova formátovat. Skončil by tak kde byl před tím.

hodnocení

2x

Patrně máš UEFI BIOS a Win 7 nemají zabudovaný UEFI Bootloader. Jeden z návodů na instalaci najdeš tady.

Pokud máš legální systém (originální Key Code), pak si stáhni poslední dostupné .iso tady, použij zdroj/e z odstavečku Totéž s podporou UEFI a instalace proběhne bez problémů včetně všech aktualizací do 07/2017.Pochopitelě musíš vyrobit bootovací médium, nejlépe flešku, návodů vygooglíš stovky.

Nicméně on píše, že instalaci spustil, tzn. boot loader fungoval. Až při dokončení nastal problém. Z toho soudím, že v UEFI problém není. Bohužel hláška Windows neříká v kterém HW je problém. Zkusil bych kontaktovat podporu MS

misak*
hodnocení

Zdravím Vás..
Děkuji Vám za rady.. Nakonec jsem zjistil,že problém byl v nastavení v BIOSu..
Stačilo přenastavit RAID na AHCI ..
Zní to úplně triviálně, ale i taková hloupost mi bránila dokončit instalaci.
Každopádně ještě jednou děkuji za odezvu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]