Nejste přihlášen/a.
vlastnim notebook dell d 630 s 2jadrovym procesorem 2ghz
chci se zeptat jestli jej lze vymenit za vykonejsi a jestli je to vubec mozne.
a dale za jaky
Šlo by to.. teoreticky, pokud upgraduejete BIOS, D 630 má GME965 chipset.
Takže by jste tam mohl dát Intel Core 2 Duo T9500/T9900, 2.6GHz/ 3.06ghz, ale cosi to stojí
( nbdily.cz/... . snad pomalu skoro tolik co notebook ) Ale to jsme u nás...
Pořád je tu Čína
a jak bylo řečeno není to až takový skok, oplatí se to?
Nicméňe.. je to proveditelné
Jde to, ale subjektivní rozdíl nebude velký a nebude stát za tu námahu a hlavně cenu toho CPU. Kolik tam je RAM?
@h4ever: Taky jsi mohl rovnou napsat, že porovnávané CPU mají stejné TDP. To ovšem není rozhodující pro to, jak se bude CPU zahřívat![]()
Za jisté, pouze konstatuji že je to proveditelné, ale nevyplatí se to, všchni víme že to není takový skok jako u desktopu.
Cosi tam je, ale zvláště u mobile(intel inside ) procesorů to není takovej skok
Navíc taktovat logicky nebude
2.0/3.06 Ghz stock
u standardního PC jsem toto prováděl snad 10x, z toho jednou to mělo smysl, jinak jsem to asi ani nemusel dělat (PC v rodině...), do NTB jsem se pustil jednou a nadával jsem celý den. Ne každý NTB se dá lehce rozebrat, ne každý jde pak lehce složit. Je to všechno křehké a tenké... S ohledem na nebezpečí znefunkčnění celého NTB bych doporučil hrát se s něčím jiným a nechat funkční NTB původní bez zásahů...
S RAM souhlasím - nedávno jsem koupil do staršího noťase 2x2GB na eBay za 235,-Kč s poštou... max je 4 celkem, takže tolik upgrade tohoto NTB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.