Nejste přihlášen/a.
Zdravím, může mi někdo poradit, jak si mohu prohlédnout soubory uložené v notebooku na smart tv přes wi-fi? Díky!
Také zdravím. Pokud ta vaše smart TV má wifi, tak se podívejte do manuálu, jak se připojuje. Pokud wifi nemá, budete muset nějak dopravit signál z TV například na router, jestli doma máte. Tzn. propojit tv s routerem pomocí síťového kabelu s koncovkami Rj45. Pokud ani router nemáte, bude záležet na tom, co umí ta vaše smart TV, jestli dokáže přes USB provozovat třeba wifi adaptér. Poslední spásou může být velice elegantní a šikovné zařízení Google Chromecast 2
Možná by více napovědělo, kdybyste nám sdělila přesný typ vaší smart TV. Jestli to tedy není tajemství
Děkuji za odpověď. TV je Samsung UE48H a nějaké delší číslo...k domáci wi-fi síti ji mám připojenou, ale jak ji spojím s notebookem v manuálu nepíšou ...asi to bude chtít nainstalovat do notebooku nějaký program, ale nenapadá mě jaký...
Máte ověřeno, že internet v televizi funguje? Jestli umíte anglicky, podívejte se na tyto videa:
Dnes se televizím říká smart, ale to vůbec neznamená, že by byly nějak chytré. Umějí jenom to, co do nich výrobce naprogramoval, u některých jdou doinstalovat některé aplikace. Televize může mít přístup k multimediálním souborům (obrázky, hudba, videa) v notebooku, jestliže má notebook povolené sdílení veřejných složek, popřípadě vysílání datového proudu médií. Popřípadě může být v notebooku nainstalován a spuštěn nějaký media server (třeba twonky), který televizi poskytuje multimediální data.
Díky za odpověď. Tyto skutečnosti jsou mi celkem známy ale není to konkrétní rada, jak to propojení notebooku a TV provést. Budu pátrat dál .
Jo dík, tak nějak to bude...zatím jsem vytvořil domácí síť právě s těma příslušnýma povoleníma a heslem, a budu hledat nějaký přístup k ní v TV...
1) Stáhnout a nainstalovat Samsung smart view -> samsung.com/...
2) Mít televizi ve stejné wifi síti jako PC
3) Spustit program, zmáčknout "Connect to TV"a vybrat telku.
4) napsat PIN, který se objeví na televizi
5) Po spuštění programu kliknout na Add Content (přidat obsah) a navolíte si soubor či adresář, pak už je vyberete položku, kliknete na PLAY a vuoala...
Díky, takhle si představuju konkrétní radu ...zatím jsem se k ničemu nedopracoval tak budu postupovat podle ní a dám vědět
Nakonec to dopadlo tak, že musím notebook a TV propojit HDMI kabelem. Program Smartview, který propojení umožňuje, je kompatibilní jen s W7 a 8. W10, které mám v kompu, údajně umožňují už propojení přímo pravým tlačítkem u příslušného přehrávaného souboru volbou "přehrát na jiném zařízení", ale to moji tv nenašlo i když jsou obě zařízení na stejné wi-fi síti ...
Ty neumíš otevřít v W10 Ovládací panely a najet do Zařízení a tiskárny?
Hlavně, že jsem to popsal.Má tak připojenou LG Smart už dva roky !
Jo jo,hrejte si na borce, přitom je to na internetu k vyhledávání.
Na borce si hraješ ty...kdybych si na něj hrál já, tak se neptám...nech to plavat, věc je vyřešená...
Tak to musí jít.Dej hledat nové zařízení a pokud je TV připojená ke stejnému routeru,tak si ji notebook s desítkami najde.Ještě se mi nestalo aby mi v Zařízení něco nepřipojil.A to mám obyčejný Acer Aspire za 8 000 Kč 4.roky starý původně s W7.
Osobně jsem si připojil Smart TV v Ovládacích panelech .
Tiskárny a jiná zařízení dát vyhledat nové zařízení.Jakmile se připojí tak
v Průzkumníku můžu přehrávat video,po kliknutí na pravé tlačítko se v tabulce objeví – přehrávat v Tv+značka a je to.
U některých TV je potřeba zadat heslo při spárování !
U tabletu používám aplikaci iMediaShare.Je na všechno – hudbu, foto i video.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.