Nejste přihlášen/a.
Stále ještě používám klasickou jehličkovou tiskárnu EPSON. Náhradní pásky sice k dostání jsou, ale jak se tyto tiskárny moc nepoužívají a tak zakoupená páska je téměř vyschlá. Testoval jsem různé dodavatele, ale výsledek byl vždy stejný. Pamatuji se, že tyto pásky bylo možno dát tzv. "oživit", což už se dnes také v Plzni a okolí neprovádí. Nevíte někdo, zda nějaká firma toto oživení ještě nedělá nebo ještě lépe, čím se přesně páska oživuje. Domnívám se, že by to bylo možno zvládnout i svépomocí. Razítkovací barvu se bojím použít kvůli obavě z ucpání, zaschnutí nebo nefunkčnosti některé jehličky.
Děkuji za tip.
Zkuste kontaktovat výrobce barvících pásek, možná pochodíte...měli by být schopni dodat "čerstvé"barvící pásky...s barvením v domácích podmínkách asi nepochodíte...co si pamatuji z mládí, ona ta jehlička vlastně tu barvu přenese na papír a na pásce zůstane světlý bod...co by udělal inkoust nebo razítkovací barva si moc neumím představit...ale asi by text v psaném řádku byl minimálně rozmazaný...ale zkuste kontakt výše...
Principielně by to asi fungovalo, ale nějak mě nedochází, proč bych se měl patlat s přehazováním pásky, když nová stojí pár korun a pokud nefunguje, tak ji prostě vyreklamuji.
Přehazování pásky má smysl pokud máte nějaký typ tiskárny, na který se už originální kartidž s páskou nedá sehnat, ale stará je ještě dobrá. Pouze se otevře, vyndá se z ní stará páska a otevře se jiná se stejnou páskou, páska ne nechá schumlaná, nesmí se rozbalit! Opatrně se podebere papírem, chytí do papíru celá tak, jak je a šikovně přenese do prázdné kartidže, vloží do vodítek a zakryje. Za pár minut je to hotovo.
Je to nouzové řešení, jednodušší je koupit správnou novou originální pásku.
Díky za tip. Určitě to vyzkouším, kazeta se dá snadno rozebrat. Jenom ještě dotaz: Konce jste spojoval sešitím nebo lepením a rovně nebo jako Möbiův list?
Za těch pár korun, které páska do tiskárny stojí je hloupost ji nekoupit a nějak ji oživovat. Především se může stát, že vypsaná páska bude někde řídká nebo dokonce děravá a při pohybu pásky při tisku přes hlavu se do ní může nějaká jehlička nebo jehličky zachytit, vytrhnout, ohnout,.. a máte po tiskové hlavičce. Kvůli tomu na ni nikdy nebyla záruka.
Pokud se vám zdá, že je páska z obchodu vyschlá, kupujte v obchodu, kde je větší pohyb zboží a nemají tam staré dosud neprodané ležáky. Také se na krabičce podívejte na datum výroby a starou nebo prošlou prostě nekupte.
Pokud byste náhodou nemohl koupit váš typ pásky, dá se s trochou šikovnosti do vaší kartridže vsadit pásku z jiné, stejně dlouhou a širokou. Vsadit vcelku, nepřevíjet, jde to.
Líh se rychle vypařuje takže takové oživení je celkem k ničemu, kupte lahvičku barvy pro razítka TRODAT. Kazeta s páskou jde jednoduše rozpůlit (není lepená ) a někde je místo kde se páska hromadí, nebo je tam pěnové kolečko. Jedno nebo druhé, podle toho co tam je, stačí pokapat barvou (dobré je pasku ručně protočit dokola) a páska bude chodit líp než originál
magdon:
i u originál pásky je tisk při průchodu spoje nekvalitní a osobně barvím i funglovku, protože tiskne líp
Léta používám tiskárnu Epson LQ 1050 (na formát A3, délka pásky cca 5 metrů) a páska mi v ní vydrží cca 3/4 roku. Původně jsem je nechával tak zvaně "repasovat". Při repasi vždy v kazetě vyměnili původní pásku za zcela novou, nic nebarvili. Pak jsem zjistil, že fungl nová kazeta s páskou stojí jen o pár korun víc, než repasovaná, takže nyní kupuju výhradně nové. Ještě se mi nestalo, že bych koupil vyschlou. Při ceně 126,- Kč za novou kazetu není co řešit, rozhodně bych se s tím nesnažil cokoliv dělat doma na koleně.
Nevím, jak je originál páska spojená, ale pokud jí budete lepit, či snad dokonce sešívat, nejen, že nebude tisk v místě spoje kvalitní, ale pravděpodobně budete brzo shánět novou tiskárnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.