Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oživení pásky pro jehličkovou tiskárnu

Od: zahra* odpovědí: 12 změna:

Stále ještě používám klasickou jehličkovou tiskárnu EPSON. Náhradní pásky sice k dostání jsou, ale jak se tyto tiskárny moc nepoužívají a tak zakoupená páska je téměř vyschlá. Testoval jsem různé dodavatele, ale výsledek byl vždy stejný. Pamatuji se, že tyto pásky bylo možno dát tzv. "oživit", což už se dnes také v Plzni a okolí neprovádí. Nevíte někdo, zda nějaká firma toto oživení ještě nedělá nebo ještě lépe, čím se přesně páska oživuje. Domnívám se, že by to bylo možno zvládnout i svépomocí. Razítkovací barvu se bojím použít kvůli obavě z ucpání, zaschnutí nebo nefunkčnosti některé jehličky.

Děkuji za tip.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zkuste kontaktovat výrobce barvících pásek, možná pochodíte...měli by být schopni dodat "čerstvé"barvící pásky...s barvením v domácích podmínkách asi nepochodíte...co si pamatuji z mládí, ona ta jehlička vlastně tu barvu přenese na papír a na pásce zůstane světlý bod...co by udělal inkoust nebo razítkovací barva si moc neumím představit...ale asi by text v psaném řádku byl minimálně rozmazaný...ale zkuste kontakt výše...

zahra*
hodnocení

Děkuji za link na firmu KMP, budu je kontaktovat.

Světlý bod zůstane snad jen u karbonových typů pásek, ty klasické (látkové nebo nylonové) jedou pořád dokola a po obou stranách, takže text je stále světlejší.

mot
hodnocení

3x
kdysi v dobe jehlickovych tiskaren jsem nahrazoval pasku normalni paskou do stroje. fungovalo to.

Principielně by to asi fungovalo, ale nějak mě nedochází, proč bych se měl patlat s přehazováním pásky, když nová stojí pár korun a pokud nefunguje, tak ji prostě vyreklamuji.

mot
kdyby ste si precetl puvodni dotaz poradne, doslo by vam to. tazatel pise, ze pasky co kupuje jsou uz vyschle. takze reklamace nic neresi
hoststary*

Přehazování pásky má smysl pokud máte nějaký typ tiskárny, na který se už originální kartidž s páskou nedá sehnat, ale stará je ještě dobrá. Pouze se otevře, vyndá se z ní stará páska a otevře se jiná se stejnou páskou, páska ne nechá schumlaná, nesmí se rozbalit! Opatrně se podebere papírem, chytí do papíru celá tak, jak je a šikovně přenese do prázdné kartidže, vloží do vodítek a zakryje. Za pár minut je to hotovo.

Je to nouzové řešení, jednodušší je koupit správnou novou originální pásku.

zahra*
hodnocení

Díky za tip. Určitě to vyzkouším, kazeta se dá snadno rozebrat. Jenom ještě dotaz: Konce jste spojoval sešitím nebo lepením a rovně nebo jako Möbiův list?

mot
konce jsem spojoval ve svarecce na igelitove sacky co jsem mel doma.

hoststary*
hodnocení

0x

Za těch pár korun, které páska do tiskárny stojí je hloupost ji nekoupit a nějak ji oživovat. Především se může stát, že vypsaná páska bude někde řídká nebo dokonce děravá a při pohybu pásky při tisku přes hlavu se do ní může nějaká jehlička nebo jehličky zachytit, vytrhnout, ohnout,.. a máte po tiskové hlavičce. Kvůli tomu na ni nikdy nebyla záruka.

Pokud se vám zdá, že je páska z obchodu vyschlá, kupujte v obchodu, kde je větší pohyb zboží a nemají tam staré dosud neprodané ležáky. Také se na krabičce podívejte na datum výroby a starou nebo prošlou prostě nekupte.

Pokud byste náhodou nemohl koupit váš typ pásky, dá se s trochou šikovnosti do vaší kartridže vsadit pásku z jiné, stejně dlouhou a širokou. Vsadit vcelku, nepřevíjet, jde to.

111®
hodnocení

0x

oživit by to mohly lihové výpary, igelit pásku a líhu trochu zatavit a nechat týden.

Líh se rychle vypařuje takže takové oživení je celkem k ničemu, kupte lahvičku barvy pro razítka TRODAT. Kazeta s páskou jde jednoduše rozpůlit (není lepená ) a někde je místo kde se páska hromadí, nebo je tam pěnové kolečko. Jedno nebo druhé, podle toho co tam je, stačí pokapat barvou (dobré je pasku ručně protočit dokola) a páska bude chodit líp než originál ;)

magdon:

i u originál pásky je tisk při průchodu spoje nekvalitní a osobně barvím i funglovku, protože tiskne líp :-D

hodnocení

0x

Léta používám tiskárnu Epson LQ 1050 (na formát A3, délka pásky cca 5 metrů) a páska mi v ní vydrží cca 3/4 roku. Původně jsem je nechával tak zvaně "repasovat". Při repasi vždy v kazetě vyměnili původní pásku za zcela novou, nic nebarvili. Pak jsem zjistil, že fungl nová kazeta s páskou stojí jen o pár korun víc, než repasovaná, takže nyní kupuju výhradně nové. Ještě se mi nestalo, že bych koupil vyschlou. Při ceně 126,- Kč za novou kazetu není co řešit, rozhodně bych se s tím nesnažil cokoliv dělat doma na koleně.

Nevím, jak je originál páska spojená, ale pokud jí budete lepit, či snad dokonce sešívat, nejen, že nebude tisk v místě spoje kvalitní, ale pravděpodobně budete brzo shánět novou tiskárnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]