Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám mobilní telefon SAMSUNG GALAXY YOUNG GT-S6310N s OS Android 4.1.2. a mám v něm nainstalovanou aplikaci WhatsApp, a potřeboval bych do PC nějakou aplikaci - program, které by mi umožnil zálohovat veškerou komunikaci na téhle aplikaci včetně příloh do PC. Existuje něco takového? Děkuji za radu. Aleš
Otázka je, k čemu chcete zálohu.
Pokud na obnovu smazaného telefonu či odinstaované aplikace, tak pro tyto účely umí zálohovat přímo Whatsapp -> Nastavení -> chaty -> záloha chatů. Pak je na Vás, zdali si zálohu odešlete na google drive, nebo zda si soubor zálohy vykopírujete z android telefonu do PC. ( Paměť telefonu -> whatsapp -> Backups ) Po dalším nainstalování whatsappu, pokud najde soubor zálohy v telefonu nebo na google drive Vám pak automaticky nabídne obnovu...
Pokud chcete zálohu medií (obrázky, videa, hudba) do PC, tak na to existuje sice pár aplikací, ale nenašel jsem žádnou zdarma, takže je asi lepší si je zkopírovat pomocí kabelu ručně : Paměť telefonu -> whatsapp -> Media -> Whatsapp Audio, Documents, Images, Video ... Nebo pokud Vám jde jen o pár konkrétních fotek třeba, tak si je přímo z Whatsapp aplikace otevřete a pošlete pomocí sdílení do jiné aplikace, třeba do mailu a přes PC si pak vyzvědněte obrázek v mailu.
No a pokud Vám jde o zálohu konverzací, které byste si chtěl v PC poté pročítat, tak bych musel pohledat na netu více, protože jak jsem psal, zatím jsem našel samé placené nebo "na vyzkoušení"kdy Vám to zazálohuje jen část, nebo jen max.počet znaků atd...
Mimochodem málo lidí vůbec ví, že whatsapp v telefonu má i své bratříčky:
1) whatsapp web : webová aplikace, kterou otevřete na adrese web.whatsapp.com/... Zde na Vás vyskočí QR kod, který naskenujete telefonem přímo whatsapp aplikací a telefon a PC se propojí a vy můžete psát a číst přes PC-. Hodí se zejména pro lidi, co neumí psát rychle na mobilu, nebo si nechtějí před šéfem pořád hrát s telefonem .-)
2) whatsapp aplikace : klasická aplikace, která se musí nainstalovat do počítače. Funguje uplně stejně jako webová varianta, lze nastavit automatické spuštění atd. Taktéž umí archivovat, ale jen po jednotlivých konverzacích (po jednom člověku)
Jen doplním drobnost k dobré yakubově odpovědi - pro lidi co pomalu a neradi píšou zprávy (jako jtřeba já) tak je diktují a než vám někdo odepíše tak mu namluvíte respektive napíšete a spisovně tak dlouhou zprávu že jen kroutí očima , stačí klepnout na mikrofonek na klávesnici telefonu , a být na wifině (ostatně to jde u SMS a pod.) Zda to funguje i přes data nevím.
Zdar.
Díky za rady, a ještě jeden doplňující dotaz. Je možné nějakým způsobem obnovit - zobrazit smazaný chat - smazaného kontaktu? Díky za odpověď. Aleš
A jak je možné tohle provést - jestli můžu požádat o návod, jak se dostat do databáze a zkopírovat historii smazaného chatu, popř. historii veškešré komunikace na WhatsAppu, jestli to jde. Děkuji. Aleš
Vypnout Whatsapp
Paměť telefonu -> whatsapp -> Database
Najít soubor, který se jmenuje msgstore.db.crypt (aktuální databáze) a ten přejmenovat třeba na msgstore.db.crypt.xxx
Poté najít nejvhodnější zálohu, které jsou pojmenovány ve tvaru msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12 (year, month, day) a ten přejmenovat na původní název msgstore.db.crypt
Odinstalovat Whatsapp -> Nainstalovat Whatsapp -> Spustit Whatsapp -> potvrdit nalezenou obnovu -> hotovson.
PS: ona zálohovaná databáze z data YYYY-MM-DD musí korespondovat s časem obnovy, nalezené whatsappem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.