Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ebay aukce

Od: dbednarik* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, má tady někdo zkušenosti s nákupem přes ebay hlavně aukce na poslední chvilku? Co jsem tak koukal tak tam jsou někdy dost dobré věci za velmi nízkou cenu. Je nějaký fígl jak vyhrát na poslední chvilku? A není to nebezpečné?

Díky za rady. !

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Na poslední chvilku musíte mít buď štěstí nebo výrazně nadsadit cenu.Pak bude věc Vaše.
Proč by to bylo nebezpečné? Před prihozenim si prohlédněte komentáře o prodávajícím.
A hlavně si zjistěte,zda má v popisu aukce i zaslání do naší banánové republiky.

hodnocení

2x

Musíte mít kliku. Je to podobné jako na aukru.. Záleží na tom, kolik lidí má o danou věc zájem stejně jako Vy a kolik je ochotno za ní zaplatit. Stejně jako na aukru totiž můžete zadat maximální výši příhozu a systém pak bude přihazovat za Vás až do toho Vámi daného stropu. A Vy nikdy předem nezjistíte, zda má někdo nastavený automatický příhoz a do jaké částky. Pak může být čekání na poslední chvíli marné..

Pokud bude mít prodejce dostatečně vysoké hodnocení, počet pozitivních komentářů, delší historii prodejů na eBay a bude zasílat do ČR, pak není důvod, aby aukce byla nebezpečná. Jen je třeba se řádně podívat na popis aukce.

hodnocení

2x

Na ebayi nakupuji a prodávám už přes 10 let a ještě se mi nestalo, že by bylo něco nebezpečného? V mém sledovaném odvětví, žádné aukce na poslední chvíli nejsou, jen aukce s přihozy, nebo s pevnou cenou (kup teď), u některých se dá smlouvat o ceně směrem dolů, před nákupem (ukončujícím příhozem). Pohybuji se na americkém, německém a anglickém ebayi, kde jsem se nesetkal, že by mi do ČR neposlali kupované zboží, jde se před příhozem domluvit o zaslání. Prodejce a nakupující jsem měl z celého světa (Evropa, Čína, Argentina, USA, Austrálie atd.) a zatím bez jediného problému. A to neumím ani slovo anglicky!*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]