Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr notebooku

Od: moravan* odpovědí: 11 změna:

Dcera nastupuje na vysokou a tak jí chceme koupit notebook.. V rámci horní hranice limitu, který jsme si stanovili jsme našli tenhle hplaptop.cz/....Může někdo posoudit vhodnost tohoto typu. Více se mi jedná o mechanickou odolnost a spolehlivost

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwope
hodnocení

2x

Myslim, že je to v této ceně dobrá volba. Váha a velikost akorát na přenášení, výkonově slušný základ, škoda jen, že nemá SSD. Více méně u všech otočných odchazejí po čase flex kabely, ale alespoň nehrozí zlomení pantu přes doraz. Sice je to plasťák, ale HP je na tom s konstrukcí relativně dobře.

zajixxx*

Podivná stránka, podivná čeština... nejedná se o funglovky, nové nerozbalené ..

Asi proto, že se jedná o prodejce z Prievidze

Fakturační údaje:

Název: Ing. Alfréd Choleva - CHANGE COMPUTER

Adresa: Nedožerská cesta 2, 97101 Prievidza, SR

IČO: 40650774

DIČ: 1020588393

IČDPH: SK1020588393

Zápis: OÚ PD, zr č. 307-9397, ŽO č. 2003/04122/2 / PRO

Účet EUR: SK17 3100 0000 0010 0008 3744 , 1000083744/3100

Účet CZK: SK75 8330 0000 0020 0127 5777 , 2001275777/8330

hodnocení

1x

Dobrý den, osobně bych to z těch stránek určitě nekupovala. Já mám zkušenost s obchodem czc.cz. Je tam lepší přístup než třeba v Alze. Ve vaší cenové kategorii doporučuji HP 250 G6 czc.cz/... HPčka jsou dobrá značka, sama vlastním na vysoké již 5 let ntb značky HP, pořád funguje. K tomu modelu, za ty peníze, ne víc jak 15 000, neseženete moc SDD. Intel Core i3-6006U postačí na běžnou práci, 15.6"displej je dneska samozřejmost. Má matný displej, to je značka ideál, nebudou odlesky. Má numerickou klávesnici oddělenou. Váha příjemných 1,86 kg. Není to plasťák, takže něco vydrží.

Pro zajímavost, bratrovi na gympl jsem kupovala tento model HP ProBook 450 G4 czc.cz/... Je s ním maximálně spokojený.

PS: Opravdu doporučuji koupit ntb v nějaké osvědčeném obchodě, už z hlediska reklamace.

still10k*
hodnocení

0x

Stroj se mi celkem líbí, nevidím žádný zádrhel, do školy jako stvořený *palec*
Ale ten eshop se mi také nějak nelíbí. Nemá žádnou recenzi na naší Heuréce. A celkové provedení webu je takové humpolácké, to určitě nedělala odborná firma. Stránky na mě dělají dojem rychle přizpůsobené šablony, jako web šitý horkou jehlou. Je to nejspíš nějaká česká odnož slovenského Change Computeru, má to stejného majitele, či provozovatele:
hplaptop.cz/...
changecomputer.sk/...
a ten už působí seriózněji, na slovenské mutaci Heuréky má docela slušné recenze.
Takže snad by mohl být v pořádku i hplaptop.cz *zmateny*

notebook
hodnocení

0x

Já teda kupoval notebook před 7 lety, ale už tehdy měl lepší procesor, o polovinu větší disk, RAM stejnou, stál teda 15 ne 13tis - ale zase byl nový, ne remarketed. Ale 15palcový display. Záležet bude teda hlavně na tom zda vy nebo dcera trváte na menším 13palcovém, standard je 15palců ten by vás vyšel levněji, nebo za stejnou cenu lepší výkon. Ale pokud dcera preferuje menší notebook, a třeba větší výkon ani nevyužije, tak proč ne. Pokud bude notebook denně nebo i týdně tahat do školy na přednášky tak je 13palcový asi dobrá volba, ale jestli jí většinu času bude jen ležet na koleji nebo doma na stole, tak zas na 15ce se líp pracuje, i ty 2 palce jsou na monitoru dost znát.

S HP osobně zkušenost nemám ale patří mezi kvalitní značky tak o mechanické provedení a spolehlivost bych se nebál. Strach bych měl ale kupovat remarketed (notebooky z nějakého důvodu vrácené zákazníky, nebo ty z předváděček a podobně) a ještě navíc z nějakého neznámého slovenského webu.

kluzo*
hodnocení

0x

Připadá mi drahý... Kupoval jsem nedávno přítelkyni Acer 17,3"ve slevě za 10.000,-Kč a měl mnohem lepší parametry. Namátkou jsem hodil do vyhledávání a vypadl mi např. tenhle: alza.cz/...
Lepší parametry, nižší cena, spolehlivý obchod.
Ten, který jste si vybrali bych rozhodně nekupoval.

still10k*

Acer je firma zaměřená na obrat bezohledu na kvalitu výrobků. Nedělají si hlavu s tím, jakou mají pověst, jsou levnější a to je pro ně hlavní *zed* Určitě nedoporučím dítěti do školy kupovat levný Acer.
Vybraný HP notebook je vyvážený po všech stranách a s novými technologiemi. HP má dobrý servis a je to hrdá značka. Místo něho bych doporučil už jen Dell, nebo Lenovo, nic lepšího už není.

Je blbost co píše jeden z předřečníků, že měl před sedmi lety stejné nebo lepší komponenty. Před sedmi lety neexistovaly DDR4 ani i3 7. generace. A disk má SSHD s 8 GB NAND paměti. Lepší už by byl jen SSD disk.

kluzo*

To je pěkná hloupost. Sice už mám 3. NTB v řadě Toshiba, ale začínal jsem s ACERem, který jsem tahal různě po stavbách na psaní protokolů a mám ve svém okolí dost příkladů spolehlivosti těchto NTB. Naopak kolegyně si pořídila HP, kde ji odešla základní deska a v alze pak dělali problémy. Takže bych rozhodně nepaušalizoval. A doporučovaný Dell, to už je firma skutečně jen pro ty, kdo má peníze na vyhození.

Právě proto z Alzy nekupovat nic důležitého, dělají problémy s reklamacemi. Raději už czc.cz. ;)

still10k*

Zajděte si do nejbližšího servisu, a zeptejte se jakéhokoliv servisáka, která značka je nejvíc servisována. Nejporuchovější značka byla a je Acer. Pak se ho zeptejte, co radši opravuje, jestli Acer, nebo HP. A pozorně ho sledujte jak se zatváří na slovo Acer v téhhle souvislost. Uvidíte výraz bolesti a marnosti. Acery jsou noční můra pro servisáky napříč kontinenty. Naopak HP se opravuje skoro samo, mají to promyšlené do detailu, včetně servisování.
.
BTW: Koukám, že tuto neblahou zkušenost s Alzou nemám jen já. Také mám radši CZC a Mironet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]