Nejste přihlášen/a.
Není tu někdo, kdo používá XnView? Třídím a popisuju fotky, nějak se mi to nakupilo, takže se snažím si co nejvíc usnadnit práci. Stáhnul jsem si XnView a dělám na popisech fotek. V sekci IPTC je možnost zadávat jednotlivá klíčová slova. To jde buď ručně - přes tlačítko Přidat, načtením ze šablony nebo by tu měla být třetí možnost: Definovaný seznam klíčových slov. Nojo, ale jak se s ním dělá? Nějak jsem to nepobral.
Jediné co mě napadlo: Vytvořit speciální šablonu keywords.iptc a načítat a zapisovat data kromě ze standardní šablony ještě z téhle. Ale to má háček. Každé klíčové slovo, o které bych chtěl seznam rozšířit, bych musel separátně zadat právě do téhle šablony. To asi nebude ten správný postup.
Strejda Google neporadil, najde se tady někdo? Předem díky A.
Díky za snahu, ale popis v odkazu se netýká práce s Definovaným seznamem klíčových slov a o ten mi právě jde.
Jinak jsem vyzkoumal, že seznam je jen jeden, nezávislý na použité šabloně. Ale k čemu je tlačítko Načíst textový soubor, to fakt netuším. Lze přes něj vybrat pouze soubory .iptc, což jsou šablony. S předdefinovaným seznamem nemají nic společného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.