Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

XnView - seznam klíčových slov

Od: amper® odpovědí: 2 změna:

Není tu někdo, kdo používá XnView? Třídím a popisuju fotky, nějak se mi to nakupilo, takže se snažím si co nejvíc usnadnit práci. Stáhnul jsem si XnView a dělám na popisech fotek. V sekci IPTC je možnost zadávat jednotlivá klíčová slova. To jde buď ručně - přes tlačítko Přidat, načtením ze šablony nebo by tu měla být třetí možnost: Definovaný seznam klíčových slov. Nojo, ale jak se s ním dělá? Nějak jsem to nepobral.

Jediné co mě napadlo: Vytvořit speciální šablonu keywords.iptc a načítat a zapisovat data kromě ze standardní šablony ještě z téhle. Ale to má háček. Každé klíčové slovo, o které bych chtěl seznam rozšířit, bych musel separátně zadat právě do téhle šablony. To asi nebude ten správný postup.

Strejda Google neporadil, najde se tady někdo? Předem díky A.

XnView - seznam klíčových slov

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

milo*
hodnocení

0x
hodnocení

Díky za snahu, ale popis v odkazu se netýká práce s Definovaným seznamem klíčových slov a o ten mi právě jde.

Jinak jsem vyzkoumal, že seznam je jen jeden, nezávislý na použité šabloně. Ale k čemu je tlačítko Načíst textový soubor, to fakt netuším. Lze přes něj vybrat pouze soubory .iptc, což jsou šablony. S předdefinovaným seznamem nemají nic společného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]