Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalomil se mi jack od sluchátek v notebooku

Od: petrkriz* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
nedávno jsem si koupil nový notebook - Acer aspire e15. Zahákl jsem nohou o šňůru od sluchátek a 2/3 jacku mi zůstaly uvnitř notebooku. Když dovnitř něco strčím - jack se spíše zaleze ještě víc dovnitř. Vyklepat ven nejde - je pevně sevřený. Nejde mi tím pádem vůbec ani zvuk, protože si noťas myslí, že audio pouští do sluchátek.. Co byste mi poradili kromě servisu?
Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

1x

Sehnal bych malý úzký vrut a jehlu (nebo úzký hřebíček) a postupoval podobným principem jako při vytahování zátky z vína vývrtkou.

Jehlu vemte do kleští, něčím nahřejte (zapalovač, svíčka, ...) a pak s tím vypalte do středu zlomeného jacku dírku. Do dírky našroubujte minivrut tak, aby seděl pevně, kleštěmi opatrně chyťte hlavičku vrutu a vytáhněte i se zbytky jacku.

hodnocení

1x

Kdyby bylo foto co z jacku zůstalo venku radilo by se lépe. Konec jacku je kov na nem je turbička druhého kontaktu a mezi tím jsou plastové izolační kroužky. Pár lidem se povedlo zbytky uspěšně vytáhnout pomocí sekundového lepidla - tyčka kovová nebo plastová kulatinka menšího průměru než je 3,5mm na čele kulatinky malá kapička lepidla a opatrně zasunout dovnitř, po zatuhnutí lepidla vytáhnout. Já osobně radši zdířku pro jack rozeberu ;)

doplněno 02.09.17 23:56:

wlezley:

Psal jsem, že osobně to radši rozeberu a skunďák jsem uváděl jen jako příklad, který se povedl například kolegovi když jsem byl u toho - nepřesvědčil mě a při nejbližší příležitosti jsem já radši rozebíral :-D

fanda1
hodnocení

1x

Také jsem musel tento problém řešit, ale s ulomeným posledním kontaktem 3,5mm jacku. Zde uváděné rady v tomto případě nelze použít, kontakt je kovový. Vymyslel a vyrobil jsem si přípravek z kancelářské sponky. Vyrobí se očko, které ulomený kontakt sevře a tan jde vytáhnout bez nějakého rozebírání zásuvky jacku. Nemusí se ani přístroj (telefon, tablet atd.) rozebírat! Pouze se přípravek zasune do zásuvky místo jacku. Očko přípravku se musí trochu opilovat, aby šlo lehce do zásuvky zasunout a musí očko ulomený kontakt sevřít dostatečně, aby přemohlo pružný kontakt v zástrčce. musí se to zkoušet, až je to ono. Snad fotky postačí k pochopení a k vyrobení přípravku. Ať se zadaří! F.

Zalomil se mi jack od sluchátek v notebooku
Zalomil se mi jack od sluchátek v notebooku #2
Zalomil se mi jack od sluchátek v notebooku #3

hodnocení

0x

No to záleží na tom, co vše umíte - i ten zmíněný servis může jen vydolovat zbytek jacku, nebo v nejhorším, vyměnit konektor. Ale zkuste prohlédnout ten zbytek jacku, co máte u sluchátek - některé mají vnitřek z termoplastu. Kdysi jsem podobný zalomený konektor dostal ven tak, že jsem nahřál ucho jehly a to jsem pak opatrně zasouval do zbytku zalomeného v přístroji. Tím, že byl jeho střed z termoplastické umělé hmoty, jehla se zatavila. No a pak po vychladnutí (pár minut) jsem to normálně za tu jehlu vytáhl kleštičkami ven

hodnocení

0x

Vydolovat ulomený zbytek tak, aby se nepoškodil konektor. Vše ostatní záleží, jak moc si troufáte a jestli máte aspoň základní nástroje na rozebrání.

hodnocení

0x

Jen maličkost, pokud se při šťourání ohne nebo ulomí některý kontakt jack konektoru, je to na výměnu. To znamená celou desku ven a přepájet nový konektor, žádná prcina. A nebude to za cigára, záruka se nevztahuje, typuji tak tisícovku. Zvažte na co si troufáte, jestli není lepší to dát někomu co to rozdělá a vyndá. Je to desetiminutovka ... než tam patlat sekunďák!?!

doplněno 03.09.17 00:36:

Já to přesně tak myslel, jeden si troufne na ledaco ale když se nezadaří ... Já bych to taky kuchnul, není to tak velké riziko, jako tam zalomit šroubovák *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]