Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet lenovo bez SIM karty

Od: karlosdos* odpovědí: 6 změna:

Mám tablet LENOVO a nemá slot na SIM kartu,dá se nějak upravit? potřebuji připojení na internet.Má telefon Lenovo easyphone D2 a moc se mi to nedaří propojit přes WIFI. Lepší by bylo,pokud je nějaká možnost upravit ten tablet?

Poraďte mi ,jestli je to možné nějak udělat?

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

2x

Nejjednodušší asi bude si pohrát s tím telefonem a "nasdílet"jeho přípojení (udělat z telefonu AP). Každý novější Android to umí. Pochybuji, že by šel upravit tablet na podporu simkarty. Není to jenom o čtečce, ale také o anténě, řadiči, potřebných logických okruzích na základní desce. Dále je možnost přikoupit nějaký modem a připojit ho s USB redukcí k tabletu, nebo jiným způsobem (např BT).

Ale všechny tyto činnosti zvládne i smartphone s vyšším Androidem, takže peníze za extra modem jsou vlastně vyhozené peníze oknem.

doplněno 31.08.17 19:09:

Jen se zeptám, co že je to za telefon? Pod značkou Lenovo jsem žádný easyphone D2 nenašel.
Nejedná se o Evolveo EasyPhone D2? mobilmania.cz/...

karlosdos*
hodnocení

Ano,spletl jsem to,ten telefon je EVOLVEO.Zkusím to propojit tím káblíkem,protože mi to nejde WIFI,ani BT.

Ale v prodejně elektro euronics mi říkali ,že ten telefefon,nebo tablet musí mít "NĚCO " nevím co ve zkratce ,jinak mi to nepůjde.

A nedá se doté zdířky na mikro USB dát nějaký modem na příjem internetu? Jsem u T_MOBILE.

Doma mám internet v PC, a WIFI modem od NETBOXU,ale v létě jsem na zahradě a chci také používat internet.

Měl jsem taky modem od T-mobilu, a ten měl normální USB rozhraní, takže Tobě by stačila redukce nebo kablík z mikro USB na velkej USB. Jen jestli ten tablet bude "umět" ten internet.

still10k*

Na to přijdeme. Jaký je to tablet? Poprosím o přesný typ.

USB modem se připojit dá. I když Android s tím má trochu problém, ale s trochou šikovnosti se USB modem dá připojit. Jde ale o nouzové řešení, protože jsou to drahá zařízení, nepočítejte s ničím za pár set. To už by se spíš vyplatilo koupit třeba za 1000 až 1500 v bazaru nějaký starší smartphone, který umí vytvořit "Wifi Hotspot" a ten Evolveo poslat do výslužby.
Dalším řešením je poohlédnout se u mobilních operátorů, oni nabízejí s internetem i LTE modemy na SIM kartu. S tím se dá do určité míry pokrýt i zahrada. Známý si vozí takhle nějaký Huawei od Vodafounu s sebou na chatu.

karlosdos*
hodnocení

lenovo TAB 2 A7

still10k*

Levný, celkem šikovný tablet, ale bohužel jen s wifi. Opravdu bude nejlepší nasdílet internet z mobilu.

Podle stránek výrobce vašeho mobilu je možné na něm vytvořit WiFi HotSpot. Co konkrétně vám to při pokusu o spuštění hotspotu píše? Jak máte WiFi HotSpot nastavený?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]