Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veřejná IP adresa - mám ji chtít?

Od: pavlinos* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Chtěl bych slyšet vaše názory na veřejnou IP adresu. Přemýšlím o její obstarání.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1.Nemusíš se o svou IP s nikým dělit (výhoda např. na rapidshare)

2. Můžeš se na svůj komp dostat odkudkoliv ze světa

3. Počítej s velkým náporem na firewall, všichni k tobě polezou :)

acemcintosh*
hodnocení

0x

Veřejná IP? No, záleží na tom, jestli ji využiješ. Mně se např. hodí na zakládání her po internetu, také můžu mít vlastní webový server a občas vysílám internetové rádio (či přímý přenos obrazu a zvuku pomocí Windows Media Encoderu). Takže doporučuji si rozmyslet, jestli se ti to vyplatí (mimochodem, pokud ti to poskytovatel nabízí zdarma, určitě do toho jdi).

pavlinos*
hodnocení

Ano, nabízí ji zdarma. Nabízí střední rychlost za nějakých 360 kč a veřejnou IP. Jinak musím souhlasit se Spiderem, že mi již několik lidí řeklo, že kolikrát musí volat providérovi, že se jim zobrazuje hláška, že ip koliduje s jinou. Taky jsem nedávno někde četl a nějakých problémech s tím, že ip koliduje s jinou, tudíž ji má někdo nastavenou stejnak, tak že byl problém kvůli ilegálnímu softwaru. Je to možné?

Kolega by odpověděl takto: pokud se ptáš k čemu ti je dobrá veřejná IP tak ji nevyužiješ ;)

pavlinos*
hodnocení

A jak jsem psal kvůli té hlášce? Dík

Jaké? To o třískání ip? To je problém poskytovatele netu (pokud nemáš doma svuj router který ti přiděluje IP). Sice by jsi to tim vyřešil (za předpokladu že ji nepřidělí ještě někomu),ale otázkou je proč to takto řešit ;)

pavlinos*
hodnocení

Myslel jsem, zda-li je možné to stím soft.dík

to jsem nedokazal rozlustit, tak to zkus jinak definovat

pavlinos*
hodnocení

Jestli je možné, že měl někdo problémy kvůli ilegálnímu softu, když měl někdo stejnak nastavenou IP jako on.

O tom jsem nikdy neslyšel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]