Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejdou hrát hry, mění se IP adresa

Od: janeviim odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zdravím všechny.

Dříve jsem měl internet od O2 a vše mi šlo dobře, až na to, že "rychlost" byla fakt spíš "pomalost". Teď jsem se přestěhoval s přítelem a máme Netbox, jenže mi najednou nejede skoro žádná oblíbená hra. Vždy se přihlasím a při výběru určité postavy nebo serveru, mi to vyhodí hlášku (v každé hře něco jinýho), že je problém s připojením.

Dělá to konkrétně u her Wildstar, Blade and Soul, Apb Reloaded a u hry Rift mě to pustí přímo do hry, ale po nějakém čase, mě to odhlásí s tím, že se mi změnila IP adresa od doby, co jsem se přihlásil. Zkoušel jsem psát přímo na podporu těch her, ale za ty odpovědi, co mi poslali, bych jim tu celou společnost zrušil radši.

Takže jsem se obrátil na google a hledal. Ve většině připádů lidí, co mají stejnej problém, psali něco o VPN (já se v tom ale vůbec nevyznám).. Ale žádné konkrétní odpovědi jsem se nedočkal, jen, že je to tím, že jsem na veřejné wi-fi, což je blbost (na wi-fi jsem, ale mám i kabel a samozřejmě jsem zkoušel vypnout wi-fi a nechat jen kabel, restartovat router atd..).

Nevěděl by, prosím, někdo, co se s tím dá dělat? Jak udělat, aby se mi neměla IP adresa? A co vůbec je to VPN (vysvětlení, jak pro blbečka, prosím..)?

Děkuji moc za každou pomoc. Hezkej den všem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Na vesnických wifinách to funguje tak, že několik lidí na stejném uzlu má společnou IP a dál přiděluje "plovoucí" IP router providera. Taková IP je neveřejná a to může působit problémy. Pak je řešením požádat providera o přidělení veřejné IP ale vzhledem k tomu že to pro něj představuje náklady navíc, je to většinou zpoplatněná služba. Nevím jestli to bude tvůj případ ale vím že se to dřív stávalo často.
still10k*

Souhlasím, je velká pravděpodonost, že by mohlo pomoci zřízení veřejné IP adresy. Určitě to stojí za pokus, zřízení má totiž Netbox zdarma, viz. ceník za doplňkov/... Bližší info mají v Častých dotazech pod titulem: "Jaká je moje IP adresa?"

Samozřejmě není zaručené, že vám přidělení veřejné IP adresy pomůže od vašeho problému. Kdyžtak zkusíme na něco přijít ;)

doplněno 28.08.17 15:23:

Aha, teď jsem zase našel na jejich webu info, že veřejnou IP mají zpoplatněnou za 35kč měsíčně. Tak nevím, radši je pro blížší info kontaktujte, ten ceník bude asi starý.

janeviim
hodnocení

Myslím, že tím to nebude.. O2 mi dřív nabízeli nějakou službu flexIP nebo nějak tak, což je v podstatě to stejný, co má netbox.. Ale já to samozřejmě nechtěl, protože jsem ani v té době nevěděl, co to je IP :)) Ale moc děkuju za pomoc! Jestli Vás napadne ještě něco, tak budu rád :) ...

Ještě jsem si vzpomněl, že jak jsem ten problém hledal na googlu, pár lidí napsalo i o nějakým programu.. Ale to nevím, nechci stahovat nějakou blbost, co mi rozháže celej počítač :)

iz*

Podle mne je nejpravděpodobnější příčinou neveřejná IP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]