Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WIN7- levně

Od: aloisb® odpovědí: 9 změna:

Mám notebook, kde byl původně WIN Vista. Upgradoval jsem ho na WIN10 a zlobí to. Občas se objeví modrá obrazovka, že zkolaboval nějaký driver a restartuje se to. Při přehrávání videa z YOU TUBE se za chvíli objeví hláška "Jejda něco se pokazilo, ale pomůžeme vám" a musím stisknout tlačítko OBNOVIT, ale za chvíli to spadne znovu. Chtěl bych nainstalovat WIN7, ale prosím o radu, kde je nejlevněji koupit, jsem již v důchodu. Děkuji předem.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

2x

Já být Vámi, tak si najdu dobrého "ajťáka", který to vše udělá za Vás. Samozřejmě mu budete muset zaplatit, ale opravdu se to vyplatí. Ptejte se známých, kdo jim udržuje PC, případně najděte firmu, která se tím zabývá. V každém městě jich je několik a dobře vybírejte, třeba i podle toho, jak s Vámi jednají. Podle mně je to nejlepší cesta, protože sám se v tom nikdy nemůžete tak vyznat, jako ten, kdo se tím živí :).

jokeer*
I to je řešení, ale takhle se člověk sám nic nenaučí, pokud má uživatel zálohovaná potřebná data, fotky, videa apod., nemůže se nikdy nic hrozného stát, instalací OS se nedá nic pokazit, i kdyby to za něj měla dokončit firma, když si nebude vědět rady, důležité je vyzkoušet si to, návodu na internetu jsou stovky.
still10k*

V takovém případě ale doporučuji si stáhnout nějaký live systém, aby mohl člověk v případě potíží alespoň načíst systém z flash, nebo dvd a mrknout se na internetu po řešení.

hodnocení

1x

Visty nejdou upgradovat na W10, takže ty desítky byla pirátská kopie. Pak se nediv, že to zlobí.

W7 levně třeba na Aukru, je to nová OEM licence aukro.cz/... nebo na mslicence

mslicence.cz/...

V obou případech dostaneš pravděpodobně jen legální kód, ISO si k tomu stáhneš z webu Microsoft nebo i jinde, ale jinde musíš dát pozor, aby to ISO bylo čisté, jen s co nejvíce aktualizacemi, ale bez cracku a balastu. Když budeš potřebovat další rady, ozvi se.

doplněno 26.08.17 02:45:

@anonym0: Nějak jsem si nevšiml, že bych něco takového tvrdil:-D

doplněno 26.08.17 11:01:

@jokeer: Tak především aktivace pomocí aktivátoru nezakládá legální kopii Windows. Legální je pouze aktivace originálního systému přes Microsoft. A dále už jsem udělal více než 10 upgradů převážně z W7 na W10, zajímavé je, že nikdo z těch, co ty upgrady mají, si nestěžuje, jsou spokojení. Pochopitelně se museli přizpůsobit fungování a ovládání nového systému. Akltualizace mají vesměs zapnuté a funguje jim to bez problémů.

Je pravda, že upgrade zasviněných W7, 8 nebo 8.1 si tu zasviněnost přenese i do W10. Proto je v těchto případech upgrade vhodný jen pro registraci a aktivaci těch W10, pak je vhodné provést čistou instalaci W10, která už se aktivuje automaticky. Upgrady, které jsem dělal já, byly vesměs na čistých W7 po jejich instalaci a aktivaci a hlavně v době, kdy W10 začínaly a čistý OS W10 jako takový nebyl za rozumných podmínek k dispozici.

Takže s tou "blbostí"opatrně! Ani ty nemáš patent na moudrost;)

anonym0
Piratska kopie funguje jinak nez original koupena? Ze to tvrdite jako naprostou samozrejmost.
anonym0
To satam: ... takže ty desítky byla pirátská kopie. Pak se nediv, že to zlobí.
jokeer*
To je blbost, můžete si stáhnout Windows 10 z oficiálních stránek Microsoft a pomocí aktivátoru jej aktivujete, to ale neznamená, že se bude Windows chovat jinak, pokud ten aktivátor nebyl napadený nějakým virem. Windows 10 můžete mít zdarma v programu Insider, nemusíte instalovat nejnovější nestabilní buildy, stačí ten těsně před oficiálním vydáním. Windows 7 oficiální cestou ze stránek Microsoftu nestáhnete. Snad 80% lidí,co znám, měli po upgrade z Windows 7, 8, 8.1 problém se stabilitou. OS Windows instaluje vždy jako čistou instalaci po naformátování disku, ne upgrade! Návodů na internetu jsou stovky.
jokeer*
Samozřejmě, že se nejedná o legální způsob aktivace, proto také mluvím o programu Insider, nicméně legálně aktivovaný Windows se nechová jinak než ten, který byl aktivovaný například pomocí aktivátoru.

hodnocení

1x
Jestli to máš jen na internet, tak bych se vůbec nebál Linuxu. Osobně doporučuji Linux Mint.
Hlavně je legálně úplně zdarma.
Laik nepozná, jestli kliká na ikonky woken nebo tučňáka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]