Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První pracovní notebook

Od: lenkhodvikova odpovědí: 12 změna:

Hezký den, vybírám si první pracovní notebook, jsem něco jako obchodní zástupce, budu jej vozit ke klientům a za den se asi celkem pronese, takže ideálně lehoučký a nějaký ten menší takže 13,3´´. Klasická kancelářská práce a internet. V této oblasti se úplně dalece neorientuji, takže by mě zajímali tipy i klidně na konkrétní modely.

Vzhledem k tomu, že jej budu používat hodně, tak nechci aby byl jen pro zlost a vím, že za kvalitu je nutné si připlatit a jsem i ochotná si za ni připlatit takže cena tak do těch 35tis.Kč. Když jsem tak koukala, tak to je cena snad naprosto dostačujicí.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"Když jsem tak koukala" - když jste tak koukala, zkuste nám říct, co vás zaujalo.

Podle mého názoru je totiž ntb v cenové relaci 35.000,-Kč pro uvedené účely hodně velký luxus. 15-20 tisíc by mělo bohatě stačit.

doplněno 24.08.17 11:11:

@lenkhodvikova: Tak hlavně nekoukej pohledově líbí-nelíbí a dobře si u každého přečti specifikaci (parametry). Najdeš tam i tu výdrž baterie, o tom zasekávání nemá smysl se bavit, důvody jsou jinde, než si myslíš. Pak sem vlož pár tipů, které bys brala a já nebo někdo z fóra ti to "zkritizujeme", popř. doporučíme;)

doplněno 24.08.17 11:35:

@lenkhodvikova: Na tvou práci v podstatě stačí nejjednodušší ntb na trhu. Ovšem zase ho budeš často přenášet, takže je požadavek na robustní, nejlépe kovovou konstrukci a pak na výdrž baterie. K tomu bych přidal reději procesor Intel, než AMD a pouze integrovanou grafiku, vložená grafika je ti k ničemu.

Takže raději vynech Asus, Acer, msi a podobné. Teď mi nezbývá, než tě pochválit za HP i Dell, přesto bych doporučil raději něco od Lenova, na druhé místě HP a pak až Dell.

Zkus se v tom pohrabat a dát sem nějaké odkazy.

lenkhodvikova
hodnocení

Ahoj, koukala jsem tak nějak v rychlosti pohledově libí-nelíbí v jednom elektru. Moje zkušenost je taková, že ty levnější se zasekávají a hlavně mají malou výdrž a jsou hlavně podstatně těžší.

Zaujali mě HP a Dell, byli krásně lehoučké, teňoučké a kovové.

doplněno 24.08.17 11:16:

Tak na jaký parametr bych se měla zaměřit, co je takové stěžejní a co je naopak úplně nicříkající?

anonym0

Pokud je skutecne na kazdodenni praci, tak kolem 30tisic koukejte to tom, aby mel kvalitni kovove sasi, klavesnici (pokud mozno podsvetlenou), matny displej a SSD disk. Vykon CPU a pamet v tehle cenove relaci nebude problem. Dobra je take od Dellu podpora Next Business Day.

krtek66

úplně nic neříkající parametr je vzhled..ten je u počítače až to poslední... zaměřit se na procesor, ram, disky.. já už mám 2. HP probook...první mi vydržel 8let..nyní mám druhý a jediný - co k němu mám, že do nich přestaly dávat disky s 7400rpm..je tam ubohej 5400rpm...a proto jsou některé operace pomalejší..jinak bez problému...pořizovací cena 2 roky zpět.. 17tis +4gb ram navíc

janke
hodnocení

1x

Jako pracovní notebooky jsou ocenované Lenovo, řada ThinkPad.

hodnocení

0x

Dell, rada Latitude.
Lehke, odolné, s dlouhou vydrží baterie, servisní podpora Dell, s dokovaci stanici. Pro pracovní nasazeni ideální.

lenkhodvikova
hodnocení

Kolegyně a kamarádka mi ještě doporučila Macbook pro. alza.cz/...

Po zkouknutí v obchodě musím uznat, že vypadá pěkně.

dylin

To je jistě kvalitní stroj... jen pozor: má však v sobě jiný operační systém. Budete si muset chvilku zvykat, jestli jste doposud pracovala jen ve Windows. Osobně bych si zvolil HP Envy 13 (13-ab002nc) a koupil si k němu plnou verzi Microsoft Office, když to máte na práci.

lenkhodvikova
hodnocení

Ten se mi líbí také, teňoučky, pěkný, výkonný a také celý kovový.

still10k*
hodnocení

0x

Zdravím. Nastavil jsem vám parametry filtrů na czc.cz tak, jak bych je nastavil já, kdybych se zaobíral podobným výběrem: zde

Je tam 12 strojů, prohlédněte si parametry hledání (šedé obdelníčky nad nabídkou), jestli se vám některý nelíbí, kliknutím na křížek ho zrušíte.
Všechny splňují základní požadavky na manažerský notebook. Z tohoto výběru mi pro vás připadne především tento: HP EliteBook 840 G4 Je z nich nejlehčí (1.5kg) a myslím, že díky stříbrnému designu se vám bude asi líbit nejvíce.
Dále mne ještě zaujaly tyto dva: Dell Latitude 15 /... a HP ZBook 15u G4 HP má velmi jemný a decentní vzhled, na první pohled luxusní stroj, který ale neurazí toho, kdo ho nemá a nepřitahuje moc pozornost. Ten Dell je také velmi hezký, neurazí ani nepobouří luxusem a za ty peníze dostanete jednoznačně velmi kvaltní notebook, a velkým plusem značky Dell je kvalitní a vstřícný servs a podpora.
Jen pro zajímavost, já bych si vybral nějaké Lenovo (mám tu značku rád), ale uznávám, že jsou pro ženy vzhledově moc strohé.

lenkhodvikova
hodnocení

Díky za tipy, ale 15,6 už je moc velký, uznávám, že výhodou je přítomnost numerického bloku, ovšem obávám se, že za den by se to opravdu značně proneslo. Ta 13,3 se mi zdá jako ideální velikost.

still10k*

Jak myslíte. Ale vězte, že značku Apple vnímají hlavně některé neznalé ženy jako luxusní značku a může to v některých vzbudit závist a žárlivost. Ideální pracovní manažerský notebook musí být kvalitní, ale zároveň decentní. Nechcete přeci, když budete někomu něco ukazovat na obrazovce, aby spíš okukoval notebook, než to co ukazujete? Navíc HP EliteBook 840 G4 váží jen 1.5kg a ten váš Apple váží 1.4kg.

Ale jestli jste se již rozhodla, tak hodně štěstí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]