Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tisk - převod barev do černobíla

Od: terka777 odpovědí: 1 změna:

Dokázal by mi někdo poradit? Potřebuji nechat vytisknout v tiskárně určité kartičky, kde mají být barvy ve formátu CMYK pochopitelně. Potřebuji však výsledek černobílý. Tvořím v adope photoshop. Můj dotaz je tedy takový, zda mám jako výchozí formát barev použít CMYK nebo nebo stupně šedi (nevím, zda stupně šedi odpovídají nutnému CMYK pro tiskárnu)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

0x

Pokud to dostane do ruky předtiskový přípravce, tak si to upraví podle mašiny, kterou na to použijí. Nezáleží jen na tom, jestli je tisk černobílý nebo ne, také záleží jak velké černé plochy se tisknou. Jestli je to jen text, nebo i nějaké graf. prvky s černou výplní.

Obecně vzato je to jedno, jestli ve CMYKu jen K na 100, nebo stupně šedé. Jen černé plochy se většinou tisknou z více kanálů, aby ta černá opravdu vypadala jako černá. Hlavně aby tam nebylo nějaké RGB.

doplněno 23.08.17 20:24:

Počtěte si třeba tady: novevizitky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]