Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit.
Řeším jeden takový problém pro svého známého, má notebook Acer (systém Win XP Pro) a ve firmě se připojuje jak do místní sítě(k serveru) tak i bezdrátově na internet. No a doma se připojuje na inernet pomocí kabelové televize. Takže on by se rád jednoduše připojoval k inetrnetu, jak doma tak v práci, aniž by musel přepisovat, v místní síTi nastavení: ip adr., masky,brány. Ještě jde o to že se musí samozřejmě přepnout v nastavení připojení (vlastnosti internetu) mezi prací: kde je nastavena adresa a port proxy serveru, a mezi domovem: kde se zaškrtne pouze volba automaticky zjišťovat.
... mylslel jsem si, že půjde tento problém vyřešit pomocí hardwarových profilů. Jednoduše jeden profil: práce, druhý profil: doma. Kde by byly nastaveny příslušné adresy. A on by si pouze při startu počítače vybral mezi těmito dvěma profily. Bohužel po tom co jsem vytvořil druhý profil, počítač restartoval, nastavil potřebné adresy, a znova restartoval do druhého profilu jsem zjistil, že se bohužel nastavení mezi sebou přepisují. Takže bych chtěl vědět jestli máte někdo s tímto zkušenosti co dál, zda je to pouze ještě v dodatečném nastavení, aby se adresy nepřepisovaly. Nebo zda to řešit pomocí nějakého prográmku který toto dvojí nastavení umožňoval.
předem dík ... za odpovědi.
nejjednodussi reseni bez komplikaci ma napada mit na PC 2 systemy a prepinat se pomoci XOSL apd. Neni to, ale uplne nejlepsi, tedy pokud se sikovne nesdili nektere disky mezi obema systemy.
Myslim, ze profily v XP nic neresi (nemam vyzkouseno jak se chovaji 2 administratorske ucty na jednom systemu)?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.