Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký notebook pořídit?

Od: nika90210 odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

chtěla bych se poradit. Nejsem nijak zběhlá v počítačích, ale chtěla bych sestře koupit jako dárek notebook. Je překladatelka, čili by šlo víceméně pouze o psaní a ukládání textů, práci s internetem a fotkami. Žádné hry ani grafické práce. Sháním 4 GB RAM, ale mají moc pěkné modely s 2 GB RAM. Stačilo by to? Zase nechci utratit peníze za něco levnějšího, ale co by nestačilo. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Můžeš dát odkazy na ty "moc pěkné modely s 2 GB RAM"? V současnosti se notebooky prodávají většinou s OS W10 a nejméně 4GB RAM. 2GB RAM jsou v současnosti totální dno a nemá smysl je kupovat.

Jestli se v tom sestra vyzná lépe než ty, odpustil bych si moment překvapení a předběžně bych se s ní domluvil, jakou má představu a co by se jí líbilo. Jinak bych doporučil nějaké levnější Lenovo nebo HP, levnější ve smyslu cca 12.000,-Kč.

Podívej se, co je k nalezení a vlož sem nějaký odkaz, pak buď doporučím, nebo ne. Na rovinu říkám, že se mi nechce prohledávat desítky nabídek jen tak.

doplněno 17.08.17 21:40:

@nika90210: To nejsou plnohodnotné notebooky. Až na jednu výjimku nemají ani HDD ani SSD, jen eMMC, což je obdoba multimediální karty. Nebral bych ani jeden. Jestli sestra nepotřebuje SSD, pak bych doporučil z levnějších notebooků tenhle: zbozi.cz/... Ale je to jen můj názor na základě tvých stručných požadavků. Nejspíš se tu najdou lidé, kteří se mnou nebudou souhlasit, ale s tím nic nenadělám.

doplněno 17.08.17 21:43:

S@andy123 plně souhlasím, ale to už je jiná úroveň. Pokud na něj máš, mohu jen doporučit, jen mi tam v této úrovni chybí SSD a pro potřeby tvé sestry je zbytečně velký HDD.

nika90210
hodnocení

Děkuji moc za ochotu. No sestra je na tom asi podobně a brácha je také v tomto ohledu nepoužitelný... :(

Tady je jeden za dobré peníze 4 GB:

alza.cz/...

A tady jsou ty 2 GB, o kterých jsem uvažovala:

alza.cz/...

alza.cz/...

alza.cz/...

doplněno 17.08.17 22:11:

satam:

Ještě jednou děkuji, tak na to bych právě sama nepřišla. Ten ze Zboží se mi líbí, na ten bych měla peníze, takže se budu orientovat nejspíš na něj. Ona má sestra nesmrtelný repas, je to držák a co už zažil! A pořád jede. Jenom už se teď občas seká a zadýchává, tak jsem jí chtěla pořídit něco nového. Akorát finance mě limitují. :)

Co má za repas - celý typ? Možná by bylo lepší vyčistit a uschopnit ten repas, než pořizovat novou plečku;)

hodnocení

0x

Niky, taky nejsem zběhlá, ale přesně na to levné Lenovo z Vašeho odkazu jsem v pondělí koukala, taky se mi nechtělo dávat moc peněz, jenže tohle se nedá vybírat jen podle ceny.

Mám známého, který tomu rozumí a požádala jsem ho o radu a rozhodně ho nedoporučil.

Také potřebuji NB jen na práci s internetem a fotkami. Nakonec mi doporučil tohle alza.cz/... + zdarma licence Zoner, včera ho přivezli, jsem spokojená.

Popřemýšlejte, určitě by se Vám vyplatilo si trochu připlatit ;)

nika90210
hodnocení

Děkuji Vám! :) Vypadá moc dobře, ale je to aktuálně mimo moje finanční možnosti a sestřiny jakbysmet... Každopádně jsem ráda, že už dva lidé jste mne od těch, co jsem chtěla koupit, odradili...

still10k*
hodnocení

0x

Dobrý večer, notebook doporučený satamem je skvělý za ty peníze, vybral bych asi stejný. Jen jsem si všiml, že má lesklý displej, což může pokazit dárek. Nedávno jsme se o tom bavili v práci s kolegy a každý preferuje něco jiného, jeden lesklý a nikdy by nechtěl matný a naopak. Tak mě napadlo, aby to nezkazilo radost z jinak dobrého stroje. Zkusil bych nějak nenápadně vysondovat, co má sestra radši a podle toho koupil.

Dám proto alternativu s matným displejem a Windows 10. Je trošičku dražší, ale hrozně se mi zalíbil:
czc.cz/...

hodnocení

0x

Taky zkusím poradit. Predne se neleknete, ze doporucuji "bazos.cz"ale oni tam prodavaji prodejci nove zboží, stejne jako třeba na Aukru. Tento pan (Alexander Holeček) prodava skoro nove notebooky nekdy s až brutálni slevou a ma tam i mobilni číslo a dle recenzi jej všichni hrozne chvali za profesionalni chovani, predavku, a hlavne, ze notebooky funguji. Sestra od něho kupovala na Vánoce a spokojenost.

Za 9tisic : pc.bazos.cz/...

nebo

Za 11tis : pc.bazos.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]