Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat servisní katalog dílů Lenovo/IBM

Od: still10k* odpovědí: 6 změna:

Ahoj všem. Není mezi námi nějaký servisák z Lenova? Jen to zkouším :D Potřebuji poradit, kde hledat seznam, či katalog kompatibilních dílů pro notebooky Lenovo a IBM.

Např.: mám ThinkPad E530, u kterého je potřeba vyměnit spodní vanu. Kouknu do katalogu, a tam najdu, že spodní vana z modelů, E525, E520 se dá použít i pro E530.

A přesně o toto mi jde, abych našel alternativy ke konkrétním dílům. Celkem často narážím na nedostatek v inzercích a aukčních portálech, tak hledám cesty, jak si rozšířit možnosti. Doslech jsem se o existenci tohoto katalogu, ale nemůžu ho nikde najít, bojím se, jestli nebude jen pro zaměstnance servisů. Ani nevím, jestli jde o offline, nebo online katalog.

Nemáte někdo nějaký nápad, jak ho získat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

3x

Když jsem něco řešil na mém ThinkPadu, tak jsem si na netu našel podrobný servisní manuál na ten konkrétní model, kde byly popsány všechny díly i s různými variantami (jiné displeje, čtečka otisků apod.). Ale nějaký přehled o jiných modelech se stejnými díly jsem ještě neviděl. Lenovo označuje díly jako "FRU"+ číslo (Field Replacement Unit) a snad by se v nich dalo vyhledávat - zkus se podívat např. tady. Když najdeš FRU konkrétního dílu (mělo by mimochodem být na štítku přímo na každém dílu), tak se pak dá najít leccos.. já např. bral kabel k displeji přes E-Bay za zlomek oficiální ceny tady u nás.. nehledě na to, že ho měl snad jenom jeden obchod v ČR.

doplněno 15.08.17 19:13:

P.S.: vyhledávání podle/...

still10k*
hodnocení

Super, zajímavé informace, děkuji *palec*Jestli to dobře chápu, tak při troše detektivní práce mohu porovnávat FRU označení dílů jednotlivých modelů notebooků a tak získat informaci o kompatibilitě?
Jde mi také o to, že se hodně pohybuji po inzertních a aukčních portálech a pátrám po dílech, a lidé to často pořádně nepopíší, ani nenafotí detailně štítky a žádat každého o fota a bližší specifikaci je někdy zdlouhavé, ne li nemožné. V takových případech bych právě ocenil ten katalog.
Např.: Sháním rámeček displeje pro T550, na Aukru najdu rámeček pro T570,mrknu do katalogu a vím, že ho můžu použít i na T550.

doplněno 16.08.17 16:37:

Od včerejška se v těch seznamech System Service Parts vrtám a zatím se mi povedlo přijít na to, že spodní šasi pro E520 nebo pro E525 z konkrétního existujícího inzerátu nemůžu použít pro E530. Jen tím chci opravit pro někoho možná zavádějící informaci z úvodního postu.

Takže se s tím dá takhle pracovat. Ale jestli to budu dělat pokaždé, tak z toho vykvetu asi *ee* *smich*

scv®

..mohu porovnávat FRU označení..

Snad ano. V Lenovu snad nejsou tak šílení, aby měli různá čísla pro stejné díly jen proto, že jsou do jiných modelů. Takže by to mělo sedět a podle čísla FRU by mělo být možné někde dohledat, do čeho všeho to pasuje. Ale máš pravdu v tom, že je docela problém nalézt na netu pořádně popsané inzeráty/aukce apod. Informace, že je to kryt na Lenovo XXX je k ničemu, když není jasné FRU nebo číslo modelu, podle kterého se zase pozná, jaká je konkrétní HW konfigurace a jestli třeba zrovna v tom krytu má nebo nemá být díra na čtečku..

Ověřit si konkrétní díly a to FRU se dá nejlíp přes ten podrobný manuál - hledej podle typu NTB nebo podle čísla modelu. Konkrétně pro T550 můžeš mrknout na T550/W550 HW Main/... a seznam dílů tady.

hodnocení

3x

Pokud chceš něco od Lenova, napiš do vnitřní pošty @vojtal (Vojta Vymětal, občas tu radí, dělá pro Lenovo), ale pochybuju, že něco takového bude k dispozici pro veřejnost. Kdyby jo, tak se taky hlásím, trůní mi na skříni ThikPad T500 s uraženým displejem a jsem magor z toho, kolik LCD se do nich montovalo.

vojtal*
hodnocení

0x

Ahoj, na stránce support.lenovo.com/... najdeš k jednotlivým modelům hardware maintenance manual. Každý díl má svůj kód, seznam těchto kódů v hwm najdeš také. Díly, které pasují do více zařízení mají tento kód shodný.

Vojta, Lenovo Ambasador

still10k*
hodnocení

Tuhle informaci už mi napsal scv i s konkrétní adresou. Ale je dobré vědět, že kompatibilní díly mají stejný kód. Děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]