Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký windows?

Od: drink123* odpovědí: 18 změna:

Zdravím, do mého počítače bych chtěl koupit windows 7. Chtěl bych na něm hrát hry, takže jsem přemýšlel o Windows 7 proffesional.

Budu ho kupovat na této stránce:

lizengo.cz/...

Otázka zní, jestli si budu moct vybrat při instalaci, jestli chci 32-bitovou nebo 64-bitovou verzi. A jestli s tým šopem máte nějaké zkušenosti. Abych nekupuval zajíce v pytli.

Díky za odpovědi.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

4x

Já bych do win10 nešel ani zadarmo. Má značné nároky na paměť RAM a jsou na ten OS samé stížnosti. Win7, možná i win8 jsou spolehlivé a osvědčené. Budou fungovat i po skončení podpory i aktualizací, stejně jako funguje i staré XP.

W10 jsou míň náročné na paměť i na procesor, než W7 a W8.1. Ale hlavně: W7 a W8.1 jsou už staré systémy a kdo chce "jít s dobou", přechází pomalu ale jistě na W10. Ty stížnosti plynou hlavně z toho, že se uživatelé neradi přizpůsobují "novým pořádkům" a s novým systémem se nechtějí naučit pracovat. V mém okolí mám nejméně 10 PC, které servisuji a na kterých jsou W10 a kupodivu si nikdo nestěžuje.

Inu, ale kdo chce kam, pomozme mu tam.

doplněno 15.08.17 19:53:

Kupodivu W10 funguje i ve 32bitové verzi, která není schopná 4GB RAM obsloužit. Navíc provozuji 2 PC, na kterých jsou W10 a 2GB RAM, opět kupodivu to v rozporu s tvou teorií funguje se slušnou rychlostí.

A nakonec: Pro mě je důležitějších těch směšných 10 spokojených uživatelů než stovky nepodložených a hlavně neověřitelných reakcí, které píšou z 90% laici a amatéři, kteří nejsou schopni se s W10 naučit pracovat. Když náhodou zabrousíš na skutečně kvalitní weby a kvalitní fóra, zjistíš, že většina odborníků a znalých uživatelů Windows už "desítky" doporučuje.

Takže si laskavě odpust nesmysly o "blbostech" a piš jen o tom, co máš ověřené a ne o kravinách vyčtených na netu, kde píše nesmysly každý de.il.

doplněno 15.08.17 19:54:

Jaksi jsem zapomněl uvést, že předchozí doplnění je reakce na znalce @keplera*smich*

kepler*

Je to blbost, protože win10 potřebuje alespoň 4 GB RAM, aby to fachčilo s rozumným tempem. Kdo má dostatečně výkonný CPU, nemusí si stěžovat, přesto stížnosti jsou. Vzorek deseti uživatelů je leda tak k smíchu. Pro mně jsou důležitější stovky reakcí, co se jen na netu najdou.

kepler*

No jak myslíš satame, tak se v to plácej dál. Kdo tvrdí, že win10 nezpomaluje PC je ignorant. Mnoho štěstí s win10!

výtka
Upozornění od sys milancukrar 16. 08. 2017 12:35:20
Pokud má někdo jiný názor, nemusí být "je ignorant"

Nechci se mezi vás motat, každý hájíte svoji pravdu. I mě jsou sedmy sympatičtější než desítky, ale přesto jsem na 10 přešel. V jednom jsi ale Keplere úplně mimo. Tvrdit, že osmy jsou dobrý systém může jen člověk, který nepoznal nic jiného.

kepler*

Je pravda, že s osmičkou nemám osobní zkušenosti, taky jsem psal že možná jsou spolehlivé atd. Ale negativní recenze na ni jsem taky neslyšel.

A o W8.1 už jsi něco aspoň slyšel? Ono totiž W8 je jaksi nedodělaný značně nespolehlivý "polotovar" a W8.1, byť vycházejí z W8, je velice dobrý OS, který se v mnoha ohledech vyrovná W7.

Z tvých výlevů zde je zřejmé, žes "desítky" ani nevyzkoušel - viz "Já bych do win10 nešel ani zadarmo. Má značné nároky na paměť RAM a jsou na ten OS samé stížnosti." Máš tedy dost odvahy na základě "nezkušeností" s W10 tady radit něco, co znáš jenom z doslechu*smich*

doplněno 16.08.17 15:38:

@pepan321: Jestli ty nebudeš Kepler II. Nic o tom nevím, doma to nemám, ale za žádnou cenu to nechci*smich*

Co se HW týká, nevím, čemu říkáš starší PC, ale mně běhá W10 64bit s 6GB RAM na cca 10 let starém HW s dvoujádrovým AMD Athlon II a DDR2 paměťmi v domácím použití bez nejmenších problémů, včetně ovladačů HW. Pochopitelně tam nemám HW, na který ovladače pro W10 nebyly vytvořeny.

drink123*
hodnocení

Díky, tohle jsem chtěl slyšet :D

still10k*

Prosím, nesuďte podle nicku a nevěřtě žvástům. Kdyby Johannes Kepler věděl, kdo si zde vypůjčil jeho jméno a publikuje svoje "pseudorady" a nebojím se říct, až vyslovené nesmysly, pod jeho jménem, tak by se chudák obracel v hrobě.

W10 byl velmi nestabilním a rozporuplným systémem, ale dnes už je vcelku dobře použitelný. Pověstná stabilita, uživatelská vstřícnost a tzv. "antiblbost" W7 také nevznikla za jediný den, za skutečně dobrý se začal považovat až W7 SP1.

Souhlasím s kolegou satamem skoro ve všem, kromě jediné věci, totiž na výhodnost nákupu W7. Nesouhlasím, že W7 je již za horizontem svého života a jeho srovnání s ojetým mercedesem, když už tak, tak třeba bavorákem M3, nebo tak něco *frajer* W7 má ještě bezpečnostní podporu od M$ do 2020, to jsou ještě minimálně 3 roky plnohodnotného běhu. A po zkušenostech z minulých systémů a jejich ukončení podpory můžeme klidně říct, že ta podpora bude určitě delší. Takže odhadem: W7 tu s námi bude reálně žít ještě tak 4 - 5 let. Za průměrnou cenu 500-600,- se dá pořídit skoro všude a obecně je to nejlevnější cesta k W10, kdy se dá ještě přes "usnadnění" dostat k upgrade na W10. Např. v jednom IT bazaru v Praze byla donedávna akce na W7, rozprodávali licence za 300,- Hned jsem si dvě koupil do foroty a dnes už je nemám. Ani bazar už ty v akci nemá, všechny vyprodané. Podle slov prodejce za pultem, nic nešlo tak rychle na dračku jako tyhle licence, denně jich prodali desítky *smich*

hodnocení

0x

Nekupuj zajíce v pytli a kup si W10. W7 je sice dobrý, ale dnes už překonaný a zastaralý systém, kterému za chvíli skončí podpora. Nevím, proč si kupovat značně ojetého Mercedesa, když mohu mít novou Audinu*smich2*

A z té tebou uvedené stránky bych raději nestahoval vůbec nic. Když budeš na W7 trvat, odpověz mi, poradím ti, jak na to.

doplněno 15.08.17 15:59:

Kup to na Aukru za cca 500,-Kč nebo raději na ebayi za 200-300,-Kč, je to naprosto legální. Vše dražší je vyhazování peněz.

drink123*
hodnocení

spíše i kvůli finančním důvodům. W10 je značně dražší a bojím se, že na něj nepojedou hry, které už jsou starší. A spíše bych to koupil tady: mslicence.cz/...

Že jsou desítky dražší , to máš pravdu, ale přímo na tom odkazu, který jsi dal vidíš že ještě stále funguje možnost upgrade ze sedmiček nahoru. Sice už oficiálně skončili ale pod záložkou pro lidi využívající jejich "usnadnění " se ještě dá na upgrade kliknout.

Novou Audinu za pět prstů ..

hodnocení

0x
Windows 10-myslite ten spyware, co dlouhou dobu nabízel Microsoft zadarmo a když ho ani pak lidé nechtěli, tak se jim nainstaloval sám? Jo a na starších kompech Vám budou na Win10 haprovat ovladače, na to se připravte. Mně nesmí podomní prodejci a Win10 do domu! P.S.:jinak určitě 64bit verzi OS

windows10napicu
! Hlavně si nekupujte windows 10!
123456*

furt lepši než tvoje xpčko

fnnfgnfnngnffnn
Ja mam win7 a xpečko je pořat lepší než win10.

mtan
hodnocení

0x
Měl jsem win10 půl roku ale po poslednich upgradech se mi značně zpomalil chod počítače. Nevím, co vylepšily, věřím, že na nějaké nabušené sestavě s i5 nikdo nic nepozná, ale mě klesl nárazově výkon sestavy o 30% a to mi vadí. Vrátil jsem win7 a v pohodě. Až si win10 pořádně odladí, možná o nich zase zauvažuji. Ale dokud bude možnost mít win7, chci je...
Jinak pro rádce s win8... Ty jsou dobré leda tak do mobilu nebo na tablet... Určitě nekupovat, je to slepá ulička a všichni o tom ví, nechápu jak to tu někdo může doporučovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]