Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Používám program defraggler ccleaner. Přišel mi emailem ze stránek stahuj jsou tam i recenze advanced systém care free. Máte zkušenosti stímto programem a ostatními co mám nainstalované? Děkuji.
Advanced System Care a všechny další programy od Iobitu, snad s výjimkou Iobit Uninstaller obejděte velkým obloukem. Dokážou v PC udělat víc škody, než užitku. Obecně všechny programy na rádobyzrychlení PC natahají do PC jen spoustu balastu a výsledek je pochybný. Pokud váš OS je W7 a vyšší, je i ten Defraggler zbytečný. Jediný čistící program, který mám v PC nainstalovaný, je CCleaner, když se používá v základním nastavení, čistí PC spolehlivě a bez vedlejších účinků. Nespouští se ovšem sám (a to je dobře), spouštím ho tak 1x za měsíc. Pokud používám programy na kontrolu a čištění PC od balastu, pak je používám jednorázově, nenechávám je v PC a po použití likviduji - odinstaluji nebo vymažu, podle druhu programu.
"Máte zkušenosti stímto programem a ostatními co mám nainstalované" O ostatních není v tvém dotazu žádná zmínka, které to tedy jsou?
Ty programy nedělají nic jiného, než že řeknou systému, ať zapne své systémové nástroje údržby. Je to stejné, jako něco vzkazovat vedle sedícímu přes prostředníka. CCleaner například jednotlivé příkazy dokáže integrovat, ale to obnáší rozšířené používání cleaneru, což zase může být pro BFU někdy problém, který mnohdy vede k zprasení systému. Defraglery potřeba nejsou, defragmentaci dělá PC sám a dokonce plánovaně.
Defragmentace je jedním ze způsobů, jak reálně zvýšit výkon a odezvu systému v řádu procent. Stačí na to vestavěný program ve Windows, žádný freeware program pro defragmentaci neudělá nic moc navíc.
Jinou kategorií jsou placené profi defragmentátory, např. od firmy O&O Software. Ty už běží na vlastním engine s vlastní patentovanou technologií. Tyto se ale vyplatí pořizovat jen v případě, že spravujete velká disková pole s velkým provozem, minimálně třeba firemní NAS.
Jestli už máte z jakéhokoliv důvodu potřebu použít pro defragmentaci free program třetí strany, použijte O&O Defrag Free E/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.