Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezobrazuje se text hlavní nabídce LibreOffic

Od: tom32 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

přestal se mi zobrazovat u LibreOffice text v hlavní nabídce. Místo toho tam mám jen podtržítka (viz fofo). Ostatní programy běží bezproblémů a počítač je myslím celkově v dobrém stavu (legální Windows, antivirový program, žádný mallware atd...).

Už jsem zkoušel program odinstalovat a nainstalovat novější verzi, ale to nepomohlo. Zkoušel jsem i instalaci s vynucenou češtinou UI (parametr UI_LANGS=Cs_CZ).

Dokážete mi někdo poradit v čem je problém, nebo alespoň nasměrovat, na co se mám zaměřit?

Nezobrazuje se text hlavní nabídce LibreOffic
Nezobrazuje se text hlavní nabídce LibreOffic #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nepomůže upgrade verze, ale naopak downgrade na verzi 5.2.6

Údajně za to mohou staré grafické ovladače AMD. Někdo to vyřešil i tím, že nastavil v Catalyst Control centru, aby se LibreOffice spouštěl pomocí výchozí grafiky.

více zde : bugs.documentfoundation.o/...

Nezobrazuje se text hlavní nabídce LibreOffic #3
tom32
hodnocení

mno... Já mám integrovanou grafiku Intel... Ale jestli se mi to nepodaří vyřešit jinak tak downgrade zkusím. Díky.

tom32
hodnocení

Tak problém byl opravdu v ovladačích grafické karty. Po aktualizaci je vše OK i s novou verzí LO. DÍKY! *palec2*

PS: Mám grafiku INTEL, takže to asi může dělat kdekoli. Né jenom na kartách od AMD.

hm*
hodnocení

0x

Po jaké akci s PC to zmizelo?

Možná LO nemají k dispozici font, který chtějí použít. Odkud je ta instalačka? Ovlivňoval jsi nějak instalaci?

"přestal se mi zobrazovat u LibreOffice text v hlavní nabídce". Že by se sám od sebe ztratil font?

Momentálně nemám Libre Office na tomto PC k dispozici. Cca za 2 hodiny budu na jiném, zkusím se na to mrknout.

tom32
hodnocení

Instalačka je přímo ze stránek LibreOffice. Je to .msi blaíček a instalaoval jsem takhle:

msiexec /i LO.msi /qn REBOOT=ReallySuppress CREATEDESKTOPLINK=0

Přímo instalací LO to podle mě nebude. Novou instalací jsem se jen pokoušel opravit problém..

Původní verze nejdřív fungovala dobře a přestala fungovat až časem. Problém je, že LO používám jen vedle MS o365 k otevření souborů .ods a .odt, takže jsem ho třeba měsíc nepoužil. Před měsícem bylo vše OK a teď když bych ho potřeboval, tak to prostě nejede :( Co všechno se za ten měsíc událo fakt nevím, ale žádná kolize nebo průšvih nebyl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]