Nejste přihlášen/a.
Snazim se rozbehnout domaci wifi pro pripojeni notebooku od MSI. Internetove pripojeni je kabelem od UPC. Router jsem pripojil pres WAN do modemu UPC. Sit je vytvorena, ma jmeno, je zabezpecena pres WPA a MAC adresu. V notebooku sit vidim a pripojim se k ni, signal vynikajici. Bohuzel se nedostanu na internet, nefunguje ping na IP adresu ani na domenu. Nebezi zadny firewall. Kdyz se k wifi routeru pripojim kabelem vsechno beha spravne.
V routeru je u WAN nastavena automatika. Pevna sitovka v notebooku ma nastaveni IP a DNS take automaticky. Bezdratova sitovka se na automatiku nechtela k siti pripojit, proto ma nastavenu IP z povoleneho rozsahu a DNS jako wifi router.
Poradite co delam spatne?
Řekl bych že to máš špatně už od začátku- wan nedávej na automatiku, určitě máš nějakou pevnou vnitřní adresu UPC to samé dns a brána. Pokud ti to nedá adresu tak jsi vůbec přes wifi připojen? Jako já odobně začínám raději od začátku- vypni fitr MAC adres, vypni zabezpečení a zkus jetli to jede. Bacha ať se nešleháš s někym na kanálu, to je taky problém a možná že právě ten tvuj.
proto ma nastavenu IP z povoleneho rozsahu a DNS jako wifi router- jak to mam chápat? Z jakého povoleného rozsahu? Musíš to dás z rozsahu routeru. Bránu a dns dej IP routeru
WAN jsem dal na automatiku, protoze to tak mam nastavene v PC a chodi to, ale zjistim vnitrni IP a vyzkousim.
Windows tvrdi, ze jsem do wifi pripojen.
Povolenym rozsahem jsem myslel rozsah wifi routeru.
Vecer k tomu sednu a zkusim to od zacatku.
Zkus. Hlavně rozlišuj- mam to na pc a chodí to- ano pokud je to teď co je pc na router tak to půjde,ale jak to bylo předtim?
Ted pisu z notesu. Jsem pripojen pres wifi router kabelem z jedne jeho LAN pozice. Na routeru jsem ve WAN vsechno zapsal rucne, IP, branu, DNS. Ale chova se to stejne, takhle pres kabel to jede, vzduchem ne.
Začal jsi od začátku? Dostaneš se po wifi na router nebo se nedostaneš ani na router? Když dáš start/spustit/cmd a tam napiš "ipconfig /all"akorát bez uvozovek, tak co máš u wifi adaptéru?
192.168.1.1 je tedy router. A když to necháš přidělit z dhcp tak to provede co? Už jsi začal s tou wifinou od začátku a bez zabezpečení a bez fitlru MAC? Hoď sem kdyžtak rovnou i obrázek nastavení wifi v routeru, zda jsi tam nenastavil něco navíc,ale až zkusíš to předcházející
Bez zabezpečení.
Když dám přidělit z dhcp tak to vypadá takhle, pořád se snaží našíst adresu, několik minut a nic:
Ukaž mi nastavení wifi na routeru. A zkus nastavit síť na jiný kanál zda se netřískáš- to pak funguje různě
Tak stacilo vybrat jiny kanal a wifi funguje, Zabezpeceni jsem zase nahodil a zatim vsechno v pohode. Postupovat od zacatku po krocich se opravdu vyplati, rychleji se pozna kde je chyba. Diky za pomoc
jsem rád že to běhá,ale koukni na mou první odpověď (část odpovědi) a co je tam psáno
Jinak neni zač
Dobrý den. Jsem na tom trochu podobně jako otass* na začátku. Také mám internet od UPC a také sem si koupil tento router abych se připojil přes wifi notebookem MSI. Také jsem zapojil internet z UPS modemu do WAN. Tím veškerá podobnost končí. Mě to nefunguje. Nepřipojím se. Když jsem to zkoušel poprvé tak jsem se sice nepřipojil na internet, ale alespoň jsem se dostal do nastavení routeru. Teď na podruhé se zase nepřipojím a už se do nastavení routeru nedostanu.
Zkusil jsem jen tak pro náhodu zapojit kabel z modemu do jedné pozice LAN a kupodivu jsem se přes kabel k internetu připojil, ale k nastavení routeru zase ne. Wifi asi taky nejde, notebook nic nenašel. Je fakt že jsem se s notebookem ještě k žádné wifi nepřipojoval takže nevím jestli to 100% funguje, ale to se dá vyskoušet někde jinde. Skoušel jsem restarty modemu i routeru a nic...
nevíte někdo náhodou kde by mohl být problém?
Modem do WAN, počítač do jednoho z LAN. Nezapomeň hlavně počítač nastavit na DHCP nebo na vnitřní síť (192.168.1.xxx), pokud jsi se dostal na net i když byl modem v LAN tak jsi určitě neměl přehozené IP adresy v počítači. A pokud se ani tak nedostaneš na router (asi 192.168.1.1) tak ho leda zresetovat a vše znovu nastavit, ale myslim si že to nutné nebude
No a co třeba filtr MAC adres...neni zapnutý? Nebo WPA2-psk heslo? Dej jen WPA-psk. Nevim jaké zapezpečení tam máš, nejde...z toho nic nezjistim
Ahoj, resim uplne stejny problem jako ty Kendo. Procitla jsem tuhle diskuzi tak 1000x a porad mi to nejde nastavit :/ nechapu nastaveni tech IP adress byl by jsi tak hodny a screenul by jsi tvoje nastaveni a poslal mi to na mail? martioon@gmail.com urcite by mi to hodne pomohlo. Predem diky moc
IP adresy kde? V počítači si dej vše automaticky a pojede to. V routeru nastavuješ jen WAN rozhraní. Co ti neni jasné konkrétně? Obrázků tu je dost, vlož svoje a je to :D
co ti nejde nastavit?
1- dej router do zásuvky
2- připoj ho k modemu. (z modemu do WAN na routeru)
3- restartuj modem (vytáhni ho na chvílku ze zásuvky)
4- připoj pc nebo notebook do routeru kabelem (z routeru LAN do síťové karty v pc)
podívej se v pc na síťové připojení/vlastnosti najdi protokol sítě internet TCP/IP - vlastnosti tam by mělo být nastaveno "získat IP a DNS automaticky
v tuhle chvíli by mělo fungovat připojení k internetu
vyzkoušej to a napiš
nastavení routeru pro wifi máš nahoře na obrázkách. já sem musel v notebooku abych chytal wifi nastavit IP,DNS a bránu ručně. když tak ti típnu obrázek
Kdyz jsi doplnil ip ručně, dal jsi tam i masku, adresu brány (router) a adresu dns (router)? A dostal jsi se při tom na router nebo ani tam ne
Aho, tak nevim co se deje nebo jestli su blbej, kazdopadne nemuzu nastavit asus 500g aby jel net- mam net od UPC, router, modem pichnutej do wan, kabel natazenej mezi lan a komplem a pak mam notas kterej chci pouzit pres wifi. V obouch pocitacich ip ziskat automaticky z dhcp, kdyz pripojim kabel z modemu do komplu tak net jede a net jede i v pripade kdy nastavim na routeru wan bridge port lan1 (to se rozjede net na pocitaci ale nejde se pripojit na router, na ten se da bezproblemu pripojit z notasu pres wifi ale na nem mi nejede net.. Pokud opisu nastaveni z obrazku do static ip na routeru tak jede cela vnitrni sit (kompl router notas) ale zadnej internet... tak nevim..
1) zadej si novou otázku- je to nepřehledné
2) co blbneš s wan bridge? To je blbost
3) do static ip na routeru- wan nastaveni napis parametry co ti dalo UPC
4) pc a notebook nech nastavit automaticky z routeru nebo nastav napevno, ale v rozsahu ip routeru (ale jeho vnitřní adresy, ne tu UPC) a bránu a dns dej ip routeru
No fakt nevim:
1)wan bridge pouzivam jen abych nemusel porad prohazovat kabely
2) udelal jsem to presne tak (do static routeru parametry od UPC)
3) na kompu i notasu mam nastavenou ziskat adresu ze serveru dhcp automaticky - v tom problem neni na router se dostanu z obojiho
4) problem je ze se nedostanu na net z niceho
5)tracert se chova divne - pokud chci trasovat treba dns server nebo cokoliv venku dostanu se akorat k routeru (192.168.1.1)
6) pokud trasuji ip od upc tak je to v pohode ale tvari se ze je hned na prvnim uzlu (mela by byt prece az na modemu ne?)
7) need help
Takhle se nikam nedostanem, vypni wan bridge a hod sem screeny nastaveni. Kazdopadne si procti celou tuto diskuzi
Doufam ze jsi zkousel pri vypnutem wan bridge taky zrestartovat modem...ono se to taky chvili chyta a jesli neco zmenis a zkusis to hned tak muzes mit smolika
Vyreseno:
wan bridge jsem mel vypnutej, v tom problem nebyl
UPC pridava ip pravdepodobne jedny MAC adrese, proste jsem zkusil dat kabel z modemu do notasu, restartovat modem, a pridelilo mi to uplne jinou IP, tak sem si opsal adresu sitovky z notasu (posledni IP byla na tuto MAC) zadal sem ji do routeru do special requirement from ISP router se restartoval a jede to... Vzpomel sem si na to kdyz sem na starym routeru vzdy daval clone MAC adress moc diky za snahu, treba tohle pomuze nekomu se stejnym problemem.. pred par rokama sem byval sitar ale uz se k tomu nehlasim, vsechno jsem zapomel..
Tak to dělá upc jinak než tady elsat...každopádně to mělo stačit dát dynamic IP nebo jak to ten asus má popsané...bral by si tedy ip co mu to zrovna nahodí...takhle můžeš mít časem problém znovu.
IT je moc velký obor...čim více v něm dělám, tím více zjišťuji kolik toho nevím
Uaaaa, ja se z toho pominu... tak mozna to tim bylo ale kazdopadne TED to zas nejede, chtel jsem rozjet file server ale na to tam byl blbej firmware (protoze sem ten puvodni co je na to urcenej preflashoval) tak sem tam vracel ten puvodni, nastaveni sice zustalo stejny ale net uz se nerozjel, tak sem zkusil zas reset modemu zjistit IP nastavit MAC a nic... Mozna ze tim to teda uplne neni, ale jsem si jistej ze upc prideluje podle mac adres, kdyz jsem na routeru nastavil auto, tak to taky neslo...(modem sem samozrejme restartoval).. uz zacinam byt zoufalej
Tak se poptej u techniku upc...ja jsem od nich nic nenastavoval tak by me tedy taky zajimalo jak to maji Predpokladal jsem ze stejne jako elsat, ale zda se ze ani nee.
No asi se to tam zkratka nejak bilo...Nechal jsem to vsechno odpojeny (asi hodinu) restartoval sem kompy, pak sem nastavil na routeru vsechno automaticky, pak jsem restartoval modem, a nejak se to zahadne rozjelo... (to tedy nechapu proc to predtim nefungovalo kdyz sem to zkousel ale napada me ze mozna je to tim poradim co kdy restartovat...prvne router pak modem... asi nejlip) no ted to jede a hrabat do toho nebudu, file server jsem vzdal potom kdyz jsem zjistil ze ntfs to zere jen ke cteni... na /ext3 ani fat32 se mi to prevadet nechce )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.