Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notobook do 8000Kč

Od: simca* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, scháním nějakej pěknej notebook do 8000 a potřebovala bych poradit . Nebudu na něm hrát hry atd. , ale potřebuji ho na internet , školu , photoshop atd . Koukala jsem na nějaké notebooky ,ale moc se v tom nevyznam. U většiny je psaná pamměť 32GB (flash- nevím co to znamená) . Chtěla bych nějakej s 500GB , pak bych chtěla větší než 11,6 palce . Dá se najít takový notebook? Popřípadě bych byla ráda kdyby jste mi na nějakej hodily odkaz. Děkuji

Ještě otázka, u dost notobooku do 8000 jsem viděla že mají jenom 2 jádra , není to málo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

na internet , školu , photoshop atd . - tj. stačí jednojádro... pokud tedy nepotřebujete programy jako AUTOCAD

Před týdnem jsem sousedce kupoval hp elitebook 8470p - procesor i5 3320M, 5GBram, 500GB HDD, v dobrém stavu s nálepkou WIN7 PRO ... baterka vydrží 2 - 5 hodin dle způsobu použití.

Přehodil jsem to do W10, je to svižný stroj, pevný (hliníkové tělo, na běžné užívání stačí... původní cena snad 32000,-Kč.

pocitaceprokazdeho.cz/...

doplněno 05.08.17 18:49:

jak vidím odkaz na nový kus od @Satam - asi stejný, jen lepší procesor, lepší ram, lepší HDD (rychlost 7200ot), masivnější tělo... a za 5500,-Kč s roční zárukou...

doplněno 05.08.17 18:59:

oprava - ne 5, ale 8 GB RAM ... samozřejmě :(

hodnocení

0x

Doporučím ti výběr z těchto dvou:

notebooky.heureka.cz/...

notebooky.heureka.cz/...

Oba mají procesor Intel Celeron, dvoujádro, které pro tvé účely je naprosto dostatečné, nepotřebuješ lepší, nevyužila bys ho. Oba mají 500GB HDD.

Pokud budeš vybírat dále, několik doporučení:

1. Neber notebook s AMD procesorem

2. Neber notebook s Intel Atom procesorem

3. Neber notebook s AMD dedikovanou grafikou

4. Jestli chceš něco leppšího za tvoji cenu, zkus repasy, především Lenovo, najdeš třeba na Gigacomputer.cz

5. Jestli uvažuješ v budoucnu o nějakém upgradu, zapomeň na takto levný notebook

doplněno 05.08.17 19:06:

@ccc: Třeba to byl jen tvůj překlep, ale ty CPU mají M, ne N. Dal jsem si trochu práce a asi se dá říct, že je nějaká příbuznost mezi těmy Celerony a Atomy, ale udávané parametry by měly Celerony mít lepší.

ccc*

K tomu bodu 2 - zrovna tyhle dva notebooky v odkazech jej mají, všechny procesory od Intelu s písmenem N jsou přeznačené Atomy s bídným výkonem i pro kancelářskou práci.

simca*
hodnocení

Děkuji moc

ccc*

Nebyl to překlep, to jen Heureka má procesor nepřesně uveden. Je třeba si zobrazit specifikaci notebooku, oba mají Celeron N3060 ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]