Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HotKey klávesnice na DELL Latitude

Od: stringo® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, zakoupil jsem notebook DELL Latitude E5570 a potřeboval bych poradit, jak docílit toho, že když použiji nějakou HotKey klávesu (Fn+ klávesu s ikonou), aby se mi graficky zobrazilo to, co ta klávesnice udělá. Tedy, když stisknu klávesnici jasu displeje, nebo hlasitosti, aby mi to ukázalo na displeji, že např. jas snižuji, nebo hlasitost zvyšuji. Měl jsem předtím notebook ASUS a ten to měl nastavené z výroby. Dočetl jsem se, že se musí nějaké ovladače stáhnout z Dellovských stránek, tam jsem sice vyhledal dle typu ovladače a utility, ale nevím co přesně nainstalovat.

Díky předem za pomoc!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

1x

Dobrý den, potřebujete program, který se bude starat o toto zobrazení tzv. hotkeys na obrazovce. V případě DELLu by se tento nástroj měl jmenovat QuickSet. Jaký máte operační systém?

Zkuste stáhnout a nainstalovat tento: dell.com/...
snad bude fungovat. Na stránkách Dellu je tradičně těžké cokoliv konkrétního najít, tak uvidíme jestli jsem to trefil.

Ano, máte pravdu. Jen doporučím tazateli, když má DELL, aby jej otočil a vespod si opsal tzv SERVICE TAG. Ten, když poté vložíte zde : dell.com/... tak Vám vyjedou specifikace přesně pro Váš počítač a zároveň i dostupné ovladače, programy atd...

doplněno 09.08.17 11:55:

Tak novinka ... Quickset byl nahrazen aplikací ControlPoint a ta byla nahrazena Dell Feature Enhancement Pack Application. Čili si stáhněte -> dell.com/...

a hotkeys budete mít i na obrazovce. Nyní odzkoušeno na Dell Latitude E5540 a funkční ...

hodnocení

Dobrý den, to jsem samozřejmě udělal, ale po vypsání souborů mi nic co by mělo spojitost s HotKeys nevyběhlo.

hodnocení

Tak staženo, nainstalováno a opravdu je to ono, ale nezobrazují se všechny notifikace u mě na E5570 se zobrzuje Hlasitost (vypnutí/zapnutí, snížení a zvýšení), režim displeje, podsvícení kláves a jas (snížení, zvýšení) kde se nezobrazuje korektně stupeň nastavení jako u hlasitosti. Ostatní klávesy se na displeji nezobrazí.

Ale jsem rád, že alespoň něco funguje, navíc z DELLu absolutně žádná reakce.

Díky moc, za pomoc *placni*

hodnocení

still10k®

Dobrý den, mám Windows 7. Zkusím stáhnout a uvidím.

hodnocení

Tak jsem zkusil stáhnout a nainstalovat soubor z odkazu, ale hodí to chybu, že systém není podporovaný... (zkusil jsem verzi 32 i 64 bit.

still10k*
hodnocení

0x

Web Dellu je pro mne noční můra, jejich výsledky vyhledávání a jejich řazení jsou pro mne nepochopitelné, vzdávám to *mir*
Vyzkoušejte třeba toto: stahuj.centrum.cz/...

Zkuste to ještě jednou s tím "Service Tag"jak radí Yakub. Je možné, že pro váš model NB je tento program přilepen k nějakému většímu SW balíku.

doplněno 04.08.17 23:27:

Napsal jsem jim na fórum, uvidíme co se z toho vyklube.

doplněno 05.08.17 17:52:

Otázka je tady, můžete sledovat: en.community.dell.com/...
Zatím bohužel bez odpovědi.

hodnocení

Včera večer jsem zkoušel napsat na podporu, ztroskotal jsem na kroku, kde chtějí nechat zkontrolovat HW a ovladače v zařízení (bez toho to nepustí dotaz poslat), po 30ti minutách točení kolečka jsem to nevydržel a vypnul, povedlo se mi dohledat email na podporu DELLu, tak jsem napsal přímo mail, tak tky uvidím, jestli odepíšou.

Předchozí notebooky od ASUSu a LENOVO měli mnohem intuitivnější stránky s podporou. Každopádně díky za poptání na foru, budu rád, když bude nějaká odpověď.

still10k*

Nebo je ještě jedna možnost, stáhnout z dell.com bitovou kopii pro tento notebook, obnovit s ní systém a doufat, že bude ten program už obsažený.

doplněno 07.08.17 03:56:

Tak někdo konečně odpověděl, doporučili toto: downloads.dell.com/...

doplněno 07.08.17 21:52:

Je to ono? Zkoušel jste to instalovat? Já jen jestli jim tam na fóru mám poděkovat, nebo požádat o jiné doporučení.

hodnocení

Zdravím, tak jsem to stáhnul, nainstaloval a vůbec netuším co mám dělat dál. Je tam možnost zaškrtat spoustu políček...

doplněno 08.08.17 07:10:

Včera večer jsem ještě zkoušel procházet ten program, ale fakt vůbec netuším, co mám jak nastavit, tohle DELL opravdu nemá vůbec ošetřené a z jejich strany zatím žádná reakce :(

HotKey klávesnice na DELL Latitude
HotKey klávesnice na DELL Latitude #2
HotKey klávesnice na DELL Latitude #3
still10k*

Aha, to je nějaká správa konfiguračních balíčků nebo co. Mně se ten název programu hned nějak nezdál, to asi nebude to, co hledáme. No nic, sága pokračuje, hledáme dál *smich*

Souhlasím, Dell toto také nemá dobře vyřešené. Ale jinak notebooky dělají skvělé.

hodnocení

Na ASUS mají přímo utilitu "HotKey utilities" to se nainstaluje a všechno co se udělá těmi klávesami se ukáže na displeji a po 3s to zmizí, je to jen o grafice, že člověk vidí, že se děje to co chce aby se dělo. Tak jednoduchá věc u konkurence... Ale je pravda, že s DELLem jsem co se týká HW spokojený. Díky moc za snahu, snad se to podaří nějak doladit :)

still10k*

Ano Asus znám, kupuji jejich ROG notebooky a komponenty do PC, ti to mají přehledné. U Lenova je to také snadné, dokonce je pro každou hotkey klávesu spuštěn extra proces, takže se dá nastavit co zobrazovat, a co ne a se stažením z webu není problém, jednoduché a výstižné Hotkey Features Integration.

Bohužel pro váš typ notebooku není volně k dispozici program QuickSet, který na ostatních typech zastává funkci zobrazování hotkeys na monitoru. Resp. já ho nenašel. Osobně si myslím, že bude obsažen v nějakém SW balíku, určitě bude přilepený k některému z programů, které jsou ke stažení pro váš notebook ze stránek Dellu. Nedává mi totiž smysl, proč by speciálně pro tento vaš typ nevyrobili verzi QuickSet, když všechny typy okolo ho mají.
Zkuste ještě postahovat z webu Dellu co se dá, třeba SW pro správu napájení se mi zdá vhodný pro "přilepení" tohoto programu, nebo nějaký jiný SW management.

hodnocení

Tak jsem postupně stáhl naprosto vše, co mi DELL pro můj notebook nabízí a v žádném instalačním balíku to není... ale zase mám naprosto veškeré drivery aktuální a dokonce vyšla velká oprava BIOSU, takže alespoň k něčemu to bylo dobré *smich*

Jdu zkusit stáhnout "Dell Feature Enhancement Pack Application" co píše uživatel yakub

doplněno 09.08.17 12:36:

Tak tato instalace na % vyřešila to, co jsem hledal (viz. příspěvek nahoře).

still10k*

Tak sláva, aspoň něco *tanec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]