Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otvírání int. stránek

Od: jaromira1* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám internet přes kabelovku modem a router, někdy se mi neotevřou některé stránky, ale třeba seznam.cz se mi otevře kdykoliv a tento problém mám hlavně na i-padu, já si myslím že je to nastavením routeru prosím poraďte mi děkuji

doplněno 03.08.17 14:33:

Děkuji všem za rady, problém asi vyřešen pomohla aktualizace Firmware routeru

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Myslím si (mohu se mýlit), že kdyby šlo o problém s routerem, neotevřela by se Vám žádná stránka. Domníváte-li se, že by chyba mohla spočívat v nastevní routeru, bylo by dobré uvést, o který router jde.

Rádcům by asi pomohlo i uvedení operačního systému, modemu a internetového prohlížeče. Problém s otvíráním stránek může mít více příčin. Čím více informací uvedete, tím spíše někdo přijde na to, jak Vám pomoci.

jaromira1*
hodnocení

Modem je od kabelovky Nej TV, router je Asus RT- AC51U, prohlížeč Safari IPad, seznam. cz se mi otevře kdykoliv na jinou stránku kliknu a napíše se server nelze nalézt kliknu na seznam. cz a za sekundu se mi zobrazí

hm*

Když "server nelze nalézt", tipnul bych problémy s DNS. Podívej se v PC na jeho nastavení a případně můžeš zkusit natvrdo napsat nějaký konkrétní (teď si na univerzální vzpomínám jen na googlovský 8.8.8.8).

iz*

Seznam.cz by fungoval i při problému s DNS?

hm*

Mohl by. Seznam (stránka) může být v keši, nebo může být jeho adresa v DNS-keši (protože se hodně používá a občas se adresu zjistit povede) apod.

A taky kdyby někdo napsal seznam.cz do hosts souboru, čímž by DNS obešel *smich*

iz*

Zkoušela jste se připojit i přes jiné zařízení a s jiným prohlížečem?

Zde nějaké tipy k prohlížeči (neznám jej, budete si muset vybrat sama).

Máte k routeru návod (odkaz vede na dokument ve formátu PDF)? A tady k němu najdete informace od výrobce.

Co ten modem (NejTV asi nevyrábí vlastní)? Máte k němu nějaký návod? Co máte ve smlouvě a v obchodních podmínkách → není tam někde uveden i modem (alespoň výrobce, u něj by se pak dalo najít víc)?

A zkuste se podívat na Support.Apple.

hodnocení

0x

Dobrý. S jiným zařízením internet funguje? Vyzkoušejte jiný mobil, notebook, tablet, stolní počítač...

Ten Seznam.cz je vždy aktuální? Jde se proklikat dále do internetu třeba na zprávy? Ukazuje aktuální datum? Chci tím naznačit, že načtení stránek bývá někdy urychleno tím, že se tzv. "nakešují" neboli stáhnou do dočasné paměti, aby příští načtení stránek bylo rychlejší. Takže je klidně možné, že Vám z nějakého důvodu nejde v mobilu internet, ale stránky seznam.cz jsou uložené v cache, proto se vždy načtou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]