Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení disabled

Od: galapetr® odpovědí: 8 změna:

Ahoj.

Mám podle návodu v prohlížeči Opera změnit nastavení na disabled...

--------------------Změňte nastavení flagu "Throttle expensive background timers” na "Disabled”----------------------

Nikde v nastavení prohlížeče takovou možnost nevidím - jak se k tomu dostanu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

"opera:config"

02.08.17 14:38
hodnocení

?

still10k*
hodnocení

0x

Tady je to lépe popsáno: community.goodgamestudios/...

Zkuste překopírovat text: opera://flags/#expensive-background-timer-throttling
do adresního řádku Opery a zmáčknout Enter. Tím se asi dostanete k tomuto nastavení. Nemohu ověřit, Operu tady v pracovním PC nemám.

hodnocení

Podle toho prvního odkazu to právě nefunguje . to disabled se nikde nezobrazí...

Po druhém odkazu se mi zobrazí pouze viz. obrázek

Nastavení disabled
still10k*

Umažte z adresy ten odkaz na zdroj. Nebo otevřete tuhle stránku v Opeře a klikněte přímo na ten druhý odkaz.

Pro autory webu: Co se vám to tady na poradně vkládá do schránky při kopírování za ten nesmysl se zdrojem? To mi nepřipadá normální na webu tohoto typu.

hm*

Je to schválně, kdysi tu admin psal, že to zavedl.

still10k*

Pochopitelně že je to schválně. Jen se podivuji nad skutečností, že na PORADNĚ, kde se jaksi předpokládá kopírování textu s instrukcemi, nebo příkazy, někdo zavádí takový nesmysl. Tak to mělo alespoň jít ruku v ruce se zavedením funkce vkládání textu v "CODE" formátu (čistý text bez formátování a přílepků ke schránce).

Vidíte sám, co to udělá s laikem, který neví co s tím.

výtka
Upozornění od sys clayman 02. 08. 2017 21:10:07
Děkujeme za názor. Pochopitelně se z naší poradny kopíruje spousta textů do jiných fór a na některých alespoň zanechá odkaz k nám. Pro někoho nesmysl, pro jiného užitečná věc.
still10k*

Uznávám, že se tento váš důvod může na první pohled zdát racionálním, nicméně je to IMHO kontraproduktivní vůči zaměření webu. Není smyslem existence takového webu pomáhat? Např. v případě IT oblasti se vyskytují žádosti o rady většinou od naprostých a nezkušených laiků, kteří nevědí nic o praktikách, které popisujete, nemůžou za to a je jim to samozřejmě šumák.

Tak zaveďte alespoň funkci vkládání textu do CODE (čistý text). Je to přeci pár minut programovacího času. Tlačítko lze pojmenovat a popsat tak, aby laik nepochopil funkci, ale aby zkušený rádce tuto funkci našel, pokud ji bude hledat.

Nechci vám tady do toho kecat, jen se snažím pomoci a případně i povzbudit k činnosti *klik*

doplněno 02.08.17 23:29:

ad Upozornění od sys clayman 02. 08. 2017 22:45:46:
No vidíte, zrovna bych to potřeboval teď a tady, přidal bych prst :) A hledal jsem to a nenašel. Na poradnách, kde odpovídají na otázky IT zaměření je pole CODE běžnou součástí. Phpbb fóra mají tuto funkci dokonce v defaultu, jaksi se předpokládá její hojné využití. IMHO je lepší to mít a použít občas (existenece tlačítka s funkcí přeci nikomu a ničemu nevadí), než se jednou potýkat s absencí, jako já teď ;)

výtka
Upozornění od sys clayman 02. 08. 2017 22:45:46
Pole CODE tu bylo několik let a za tu dobu bylo použito tolikrát, že by na to prsty na rukou stačily...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]