Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde zvuk u filmu

Od: misa78 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. stahnul jsem si z internetu film film jsem uložil do flashky. Flashku jsem dal do zařízení Sencor SDB 1007 T. Film jsem si chtěl přehrát na televizi ale nejde mi zvuk. U jiného filmu mi zvuk jde. kde hledat závadu? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

"Závada" je v přehrávači, že si neporadí s kódováním, ve kterém je zvuk uložen. Takže do PC si nainstalujte třeba avidemux a v něm změňte kódování audia a soubor uložte znovu, kde video bude zkopírováno v původním formátu a audio bude překonvertováno do formátu, se kterým si přehrávač poradí.

hodnocení

0x

Dobrý den, a na počítači zvuk jde u toho filmu?

doplněno 02.08.17 10:56:

Kolega rádce Kepler má pravdu. Většina TV přehrává třeba jen .avi formát... Nebo film normálně s titulkama TV přehrává bez titulků. Ovšem zajímavé je, že moje TV z jedné flashky přehrává jen již zmiňované .avi a z jiné flashky zvládne i .mp4.

kepler*

Většina TV takové základní a nejvíce rozšířené formáty jak avi nebo mp4 zvládá, ale to ještě neznamená, že je vyhráno. Mám spoustu filmů v avi a některé se přehrávají se zvukem a jiné ne. Ono taky záleží na tom, jaký je zvukový kodek.

misa89*
hodnocení

Na počítači zvuk jde. Jaké filmy vybírat aby mi šel zvuk i na televizi? Děkuji.

Vaše TV by měla zvládat tyto formáty: Přehrávání multimédií z USB (JPG, GIF, BMP, MP3, WMA, MPG(MPEG-2), AVI(MPEG-4, Xvid, Dvix 4)).

Zkuste film převést např. do formátu .avi třeba pomocí programu Format Factory.

kepler*
hodnocení

0x

PC přehraje většinu formátů (záleží na přehrávači - nejlepší je VLC), ale TV ne, když tak jenom obraz. Je třeba se podívat v jakém formátu film je a jaké podporuje TV (viz manuál). Podle toho lze film převést do jiného formátu, který TV podporuje.

hodnocení

0x

Problém není ve formátu AVI souboru (nize spravne pojmenovane jako kontejner), ale v druhu audio kodeku uvnitř tohoto souboru. Takže jak správně psal rádce @rv je potřeba film překonvertovat na jiný audio kodek (LCPM, AC3, MP3, AAC, DTS,...) a v tomto případě bych zvážil, zdali není lepší film znovu stáhnout. Protože stáhnout nějaký 700MB AVI soubor Vám bude s rychlým internetem trvat desetinu času, než se překonvertuje film na starém PC do jiného formátu, který Vám stejně pak třeba taky nepůjde. Leda se podívat v programu v PC na druh audio kodeku u filmu, který Vám funguje v TV a ten pak použít. Níže přikládám i konverzaci se sencor servisem, která by mohla leccos vysvětlit... (je to sice typ přístroje 1010 nikoliv 1007, ale řekl bych, že to bude stejný problém)

Dobrý den přeji,
obracím se na Vás s jedním problémem, koupil jsem si Váš přístroj SDB 1010TU, s přístrojem jsem spokojen, ale přes to dvě malinké chyby má, jedna která nevím jestli jde nějak vyřešit je, že přístroj není schopen poslat zvuk AC3 pouštěné přes USB u filmů v kontejneru *.avi na Scart ale jen na SPDIF (Coaxial), další který docela vadí a u kterého si myslím že by šlo vyřešit úpravou Firmware je, že se nezobrazuje správný poměr stran u filmů v kontejneru *.avi pouštěné přes USB, vždy je to upraví na formát 4:3, nastavení v Setupu přístroje nepomůže a ne všechny televize formátu 4:3 dokáží ruční změnu nastavení poměru stran.
Prosím, pokud by to jen trošku šlo vyřešit aspoň ten druhý problém, pokud to není ve Vaší kompetenci tak Vás prosím o vyrozumění přímo výrobce, dále prosím o info, jak to vše dopadlo.
Děkuji

-------------------------------------------------------------------------------------------

SENCOR :

Vážený pane,
AC3 zvuk - přístroj nemá vestavěn dekodér Dolby Digital, který by vybral
některé dva kanály (které například?) a poslal je na stereofonní zvuk do
skartu.
Úprava poměru stran obrazu - přístroj neprovádí vlastní úpravu poměru stran
zdrojů, ale přizpůsobuje co nejlépe obraz na poměry obrazovek/displejů
popsané názvy 4:3PS, 4:3LB, 16:9PB, 16:9AUTO. Pokud se vyskytne obraz v
nesprávném poměru, je třeba upravit poměr stran zdrojového obrázku.
Obecně lze říci, že přístroj je DVB-T set-top box (hlavní funkce) s
přidruženou možností přehrávání médií. Nelze zaručit bezproblémové přehrání
všech médií vzhledem k jejich rozmanitosti.
PS: děkuji, že používáte název kontejner, je to opravdu ojedinělé.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Přeji dobrý den / Kind Regards
Ivo Panáček
info@sencor.cz

rv*

Video se nemusí znovu konvertovat, to se bude kopírovat. Konvertovat se bude jen audio a to je na dnešních PC u filmu otázkou (mála) minut. Proto ten avidemux, u kterého to lze takto navolit. Stejně jako kontejner, do kterého má být výsledný obraz a zvuka zabalen (avi, mkv, ...)

Jasný. Já si naposled hrál s virtualdubem někdy před x lety a konverze videa vždy probíhala přes noc :)) Nedocvaklo mi, že zde se bude konvertovat jen zvuk a výkon už je dnes taky jinde... tím jako potvrzuji, že máte pravdu *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]