Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízdenka SMS

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych zaplatit jízdné v pražské MHD pomocí SMS. Na plakátku však není napsáno, kdy se má ta zpráva poslat. Zdali už při čekání na tramvaj nebo až po nástupu. Ví to někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

viku
hodnocení

0x

Podle smluvních přepravních podmínek DPP musí cestující nastoupit do vozidla (přepravního placeného prostrou) s již přijatou SMS jízdenkou - tedy doporučuji odeslat zhruba 5 minut před nástupem, je to různé, ale jízdenka rozhodně nepřijde obratem.

hodnocení

0x

Ano, musíte poslat předem, mě se jízdenka vrátí většinou do 2 minut.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jasně dané, cestovat dopravním prostředkem lze pouze se zakoupenou a platnou jízdenkou. SMS jízdenka je sice zakoupena, ale platnou se stává až doručením na mobil. Tedy dokud není doručena není možno do dopravního prostředku nastoupit.

iz*
hodnocení

0x

Správně by se SMSka měla posílat 2 minuty před nástupem do MHD, aby člověk nastupoval s platnou jízdenkou. Já SMSku odesílám tak minutu před příjezdem autobusu. Nedorazí-li jízdenka do příjezdu, nastupuji jen s potvrzením doručení SMSky, které přijde obratem. (A doufám, že v té minutě nepřijde revozor...)

hodnocení

0x

Po nástupu určitě ne, to je "o hubu". Jak píší ostatní, dle pravidle je třeba ji mít už při nástupu.

Koneckonců, u nás v Liberci se jeden ťululum na řidičovi, který ho bez jízdenky nechtěl pustit do autobusu, proslavil. *zed*

Používám SMS jízdenku, když potřebuji jet hned zpátky, narozdíl od 40minutové běžné papírové totiž platí 60 minut (a 40 mi většinou nestačí). Není to často (průměr 1x do měsíce?), ale už 2x se mi stalo, že to té jízdence trvalo o dost víc než ty 2 minuty. Jednou došla, až když jsem vystupovala.

doplněno 02.08.17 19:48:

Ivzez, připomněla jste mi, že mám asi rok nový telefon a poslední dobou se mi párkrát stalo, že mi běžná zpráva došla velice pozdě, avšak s datem a časem, který neodpovídá času přijetí zprávy, ale odpovídá času odeslání od odesílatele. Možná to tedy nakonec může být i telefonem. Schválně se, pokud by se mi to stalo ještě jednou, podívám na udaný čas příchodu zprávy a budu mít jasno *ua*

iz*

V Praze se mi ještě nestalo, že by jízdenka nedorazila do 2 minut (většinou dorazí do minuty), ale stát se to může kdekoliv. Pro ten případ si ukládám i to potvrzení o doručení SMSky. Přichází z čísla, z kterého přijde jízdenka. Je jasné, kdy jsem SMSku odeslala (myslím, že by výpadek či zdržení služby měl uznat i revizor).

hodnocení

Díky všem za odpovědi. Jel jsem s manželkou do nemocnice. Je po operaci a měli jí tahat stehy. Já jezdím zadarmo, ale ona je ještě mladá a musí platit. Chtěl jsem jí tedy z mého telefonu koupit jízdenku. Posílal jsem tu SMS včera poprvé, asi jsem zadal Dpt24 a tak mi hned přišla odpověď, že jsem něco zadal špatně. Tak jsem poslal SMS podruhé ve tvaru DPT24 a už nic nepřišlo. Tak jsem rychle zadal DPT24 znovu a zase se odeslání zprávy nepotvrdilo. Už jsem viděl přijíždět autobus a tak jsem zpanikařil a rychle poslal SMS DPT24 potřetí. Už jsme nastupovali do autobusu, když přišla 1. SMS, pak druhá a pak třetí. Musím se podívat, zdali se dá navolit na telefonu potvrzení o odeslání SMS zprávy. Když se vadné SMS vracejí, tak by takové potvrzení o odeslání, které je vygenerováno vzápětí, mělo revizorovi stačit.

Pokud máte novější telefon řešením by mohla být aplikace "SMS jízdenka" na androidu oranžová s tmavým autobusem. Tam si vyberete město, druh jízdenky a o nic jiného se nestaráte. Formát smsky aplikace zařídí sama ani číslo si nemusíte pamatovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]